​Un bărbat în vârstă de 42 de ani, suspectat că a aruncat mai multe dispozitive incendiare peste gardul ambasadei Chinei la Berlin, a fost arestat de poliție miercuri, potrivit AFP.

Incident la Berlin (Screenshot)Foto: Hotnews

„În această dimineață, poliția a arestat un bărbat care ar fi aruncat mai multe dispozitive incendiare în incinta unei ambasade din Brueckenstrasse” în centrul capitalei germane, a declarat poliția din Berlin într-un comunicat.

Deși nu a specificat care este ambasada vizată, China este singura țară cu reprezentare diplomatică pe această stradă care face legătura între districtele centrale din Berlin, Mitte și Kreuzberg.

Proiectilele s-au spart la pământ în jurul orei 6 dimineața în fața unui perete al clădirii ambasadei fără a provoca vătămări sau daune, a declarat poliția locală, care a spus că personalul ambasadei a reușit să stingă focul folosind un stingător.

Suspectul a fost reținut de martori și angajați ai unei companii de securitate și apoi arestat de polițiștii care investighează acum dacă atacul său a fost motivat politic.