Grupul Goldman Sachs a anunțat miercuri că va investi 10 miliarde de dolari ca parte a unei inițiative de a susține femeile de culoare în următorii 10 ani, urmând să se concentreze pe domenii ca sănătatea, educația și crearea de locuri de muncă, relatează Reuters.

David Solomon, CEO-ul Goldman SachsFoto: Olivier DOULIERY / AFP / Profimedia

Banca afirmă că inițiativa sa „Un milion de femei de culoare” face parte din angajamentul de a atinge viețile a cel puțin un milion de femei de culoare până în 2030.

Tot mai multe companii majore din SUA și-au luat angajamentul de a face angajări mai diverse, dona către grupuri care susțin drepturile minorităților și să-și schimbe politicile în contextul protestelor antirasism declanșate anul trecut de uciderea afro-americanului George Floyd.

Goldman va aloca de asemenea încă 100 de milioane de dolari în următorul deceniu pentru cauze filantropice axate pe femeile afro-americane.

Banca a creat anul trecut un fond în valoare de 10 milioane de dolari pentru a promova echitatea rasială și a afirmat că a investit în jur de 200 de milioane de dolari în ultimii 10 ani în organizații dedicate asistării comunităților de culoare.

Citește și: