Trei poliţişti au fost răniţi marţi seară în ciocniri violente izbucnite într-un cartier al Atenei pe marginea unei manifestaţii a 5.000 de persoane împotriva "exceselor poliţiei", a anunţat poliţia greacă, citată de ANA şi France Presse, potrivit Agerpres.

Politist ranit in AtenaFoto: Panayotis Tzamaros/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Potrivit unui fotograf AFP, ciocnirile au izbucnit când un grup de aproximativ 200 de persoane cu cagulă s-au îndreptat spre secţia de poliţie din Nea Smyrni, unde un tânăr a fost bătut duminică cu bastonul de un poliţist în timpul unui control al măsurilor de lockdown.

Manifestanţii au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov în secţia de poliţie, iar poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Mai multe pubele au fost incendiate, obligând pompierii să intervină.

Un poliţist pe o motocicletă, grav rănit la cap, a trebuit să fie transportat la spital, potrivit poliţiei. Potrivit imaginilor canalului de televiziune ANT1, protestatarii l-au doborât pe poliţist de pe motocicletă şi l-au lovit.

Potrivit agenţiei de presă elene ANA, viaţa lui nu este în pericol. "Cel puţin trei poliţişti au fost răniţi", a precizat poliţia din Attica (regiunea Atenei) într-un comunicat. Zece persoane au fost arestate la manifestaţia din Nea Smyrni, a adăugat poliţia.