Germania este în centrul campaniilor de dezinformare ale Rusiei, mai mult decât oricare altă țară din UE, potrivit unui raport al Serviciului European de Acțiune Externă, relatează DPA și Rador.

Kremlin backgroundFoto: Colaj foto

Raportul arată că niciun stat membru nu a fost atacat atât de dur ca Germania. De asemenea, raportul afirmă că există campanii sistematice atât la nivel politic, cât și prin intermediul mass-media apropiate Kremlinului. În același timp, politicienii germani au fost acuzați că au evitat dialogul cu Rusia.

De la sfârșitul anului 2015, peste 700 de cazuri de dezinformare au vizat Germania în baza de date europeană „UE împotriva dezinformării”. Franța a fost vizată în peste 300 de cazuri, Italia în aproximativ 170 de cazuri, iar Spania în peste 40 de cazuri.

Raportul menționează câteva exemple concrete de dezinformare rusă referitoare la Germania.

Un caz este al unei familii ruse din Berlin ai cărei trei copii au fost luați în custodie de către autorități, deoarece bunăstarea lor a fost amenințată. Mass-media și politicienii ruși au folosit povestea pentru a acuza autoritățile germane de suprimarea sistematică a rușilor în Germania.