Intrarea partidului italian de dreapta Liga în Partidul Popular European (PPE) nu se află pe ordinea de zi, potrivit declarației de marți a președintelui partidului, Matteo Salvini, care a mai precizat că lucrează împreună cu polonezii și ungurii la înființarea unui nou grup politic în Parlamentul European, potrivit MTI și Rador.

Salvini si OrbanFoto: Facebook-Salvini

”Suntem în legătură cu polonezii și cu forțele politice ale altor țări, dar și cu ungurii. Luni am avut o întrevedere cu consulul general al Ungariei la Milano”, a afirmat liderul partidului de guvernământ de dreapta, care a adăugat că ”nu se află pe ordinea de zi” eventuala intrare a Ligii în Partidul Popular European.

În opinia sa ”este nevoie de ceva nou, lucrăm la crearea unui lucru nou, deoarece un anume tip de Europă, cu o gândire învechită, nu este capabilă să dea un răspuns la situații de urgență”. Liga este membru al grupului Identitate și Democrație în Parlamentul European. Presa italiană a scris despre eventuala aderare a Ligii la Partidul Popular European după ce europarlamentarii FIDESZ au anunțat că vor părăsi grupul parlamentar al PPE.

Matteo Salvini a acordat un interviu care a fost transmis în direct pe pagina sa de Facebook cu prilejul împlinirii vârstei de 48 de ani. În cadrul interviului a vorbit despre el și despre chestiunile politice de actualitate. Politicianul Ligii a spus că nu susține închiderea din nou a țării, luată în considerare de guvernul Draghi din cauza răspândirii tulpinilor de coronavirus; în locul ei ar înăspri regulile sanitare.

”Trebuie să depășim luna martie, iar scopul este ca țara să se reîntoarcă după Paști la viața cotidiană”, a mai menționat Matteo Salvini, care a spus că lipsa vaccinurilor este o problemă. ”Uniunea Europeană a urmat o politică de acorduri complet defectuoasă, iar din această cauză unii de la Bruxelles ar trebui concediați. Europa a greșit și de aceea acum și Italia caută peste tot vaccinuri, ba mai mult, este gata să treacă la producția de vaccinuri”, a mai declarat Matteo Salvini, care a adăugat: Ziua sa de naștere coincide cu aniversarea înființării echipei de fotbal Internazionale din Milano, ceea ce pentru el este un calvar în fiecare an, deoarece este suporterul echipei AC Milan.