„Ore de romantism și căsătorie” în școli, folosirea creditului social pentru penalizarea persoanelor care își abandonează animalele de companie și eliminarea orelor de engleză obligatorii sunt doar câteva dintre propunerile făcute la cea mai importantă conferință politică din China, relatează The Guardian.

Reuniune a oficialilor chineziFoto: Stephen Shaver / UPI / Profimedia Images

Propunerile au fost făcute de delegații reuniți la conferința de consultare politică, unul dintre cele două evenimente politice majore care au loc săptămâna aceasta la Beijing.

Deși majoritatea discuțiilor s-au învârtit până acum în jurul unor probleme geopolitice și de interes național, o parte din sugestii au atras atenția utilizatorilor de pe social media din China.

Autoritățile de la Beijing se confruntă cu îmbătrânirea populației, scăderea natalității și a ratei căsătoriilor, în timp ce numărul divorțurilor este în creștere - probleme pe care intenționează să le abordeze prin „ținte de populație” și creșterea vârstei de pensionare.

Însă delegatul Yu Xinwei a propus săptămâna aceasta și ore obligatorii care să întărească „educația emoțională” a studenților aflați într-o relație.

„Înțelegerea majorității studenților cu privire la emoții și sex rămâne la nivelul cunoștințelor de sănătate sexuală fiziologică”, a afirmat acesta, adăugând că „atunci când se confruntă cu eșecuri emoționale sau romantice tind să devină turbați, să își piardă controlul, chiar să comită infracțiuni”.

Propunerea a fost salutată pe platformele social media chinezești, unii sugerând ca orele să fie predate mai devreme, în liceu. Un hashtag popularizat de simpatizanții propunerii a strâns aproape jumătate de miliard de vizualizări.

O altă propunere privind legarea animalelor de companie de controversatul sistem de credit social al Chinei a atras de asemenea atenția.

Dai Junfeng, secretarul general al Asociației Tineretului Islamic din Yunnan, a afirmat în cadrul conferinței că provincia sa se confruntă cu probleme majore în ceea ce privește ținerea sub control a numărului de animale fără stăpân și că abandonarea animalelor domestice este un factor agravant al situației.

Dai a cerut ca animalelor să le fie introdus un microcip sub piele pentru a putea identifica proprietarii acestora.

„În același timp putem lega acest lucru de sistemul de credit al cetățenilor și include abandonarea animalelor în scorurile lor de credit negative”, a afirmat acesta.

Un alt membru al nomenclaturii comuniste a afirmat că dorește mai multe ore de chineză și matematică în școli și eliminarea orelor obligatorii de limba engleză.

Xu Jin și-a motivat propunerea prin faptul că învățarea limbii engleze este „utilă doar unei minorități restrânse” date fiind evoluțiile dispozitivelor și programelor de traducere.