Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha i-a uluit și amuzat pe reporteri marți după ce și-a întrerupt conferința de presă pentru a-i pulveriza cu dezinfectant de mâini într-o tentativă de a le evita întrebările, relatează Reuters.

Premierul thailandez Prayut Chan-o-chaFoto: Handout / AFP / Profimedia

Prayuth a devenit iritat după ce a fost întrebat despre lista potențialilor candidați pentru cabinetul său după ce trei miniștri ai executivului au fost încarcerați săptămâna trecută pentru insurecție în cadrul unor proteste ce au avut loc în urmă cu șapte ani.

„Mai doriți să întrebați și altceva?”, a afirmat acesta la pupitru.

„Nu știu, nu am văzut-o (lista). Nu este un lucru pe care primul ministru ar trebui să îl știe primul?”, a adăugat premierul thailandez înainte de a lua o sticluță de dezinfectant și a începe să-i pulverizeze pe jurnaliști în timp ce își ținea o mască de protecție în fața feței.

Prayuth, fostul lider al unei lovituri de stat date de armată, este cunoscut pentru comentariile sale relaxate și uneori umoristice adresate mass-mediei însă ocazional a avut ieșiri dure la adresa reporterilor.

Mai târziu acesta a fost filmat vorbind aceluiași grup de jurnaliști părând tot mai vexat, vorbind neinteligibil în timp ce îi pulveriza pe reporteri din nou cu dezinfectant înainte de a pune capăt conferinței de presă.