O instanță din Turcia i-a condamnat marți la închisoare pe viață pe cinci bărbați în legătură cu asasinarea din 2016 a ambasadorului rus de la Ankara, relatează Reuters și Daily Sabah.

Asasinarea lui Andrei Karlov in presa internationalaFoto: Richard B. Levine / ddp USA / Profimedia Images

Andrei Karlov a fost împușcat mortal în decembrie 2016 în timpul unei expoziții de artă de către un polițist aflat în timpul liber.

Criminalul a strigat „Allahu Akbar!” și „Nu uitați de Aleppo!” în timp ce a deschis focul, referindu-se cel mai probabil la implicarea Rusiei în Războiul civil din Siria.

Bărbatul a fost la rândul său împușcat mortal de către forțele de ordine aflate la fața locului.

Trei dintre inculpații care și-au aflat sentința marți au primit două condamnări la închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării pe cauțiune în timp ce ceilalți doi au fost condamnați la o singură sentință de închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate.

Unul dintre inculpați a fost organizatorul atacului și un altul a fost un fost ofițer de informații despre care se crede că a scurs informații rețelei de conspiraționiști cu privire la locația lui Karlov.

Președintele turc Recep Erdogan îl acuză pe clericul aflat în exil în Statele Unite Fethullah Gülen că a orchestrat asasinatul, lucru negat de către acesta.