O călugăriță s-a pus în genunchi în fața polițiștilor într-un oraș din nordul Myanmarului pentru a-i implora să nu mai tragă în protestatarii care manifestau împotriva loviturii de stat de luna trecută, relatează Reuters.

Calugarita Ann Rose Nu TawngFoto: Captura YouTube

În cele din urmă apelul acesteia nu a avut succes.

Înregistrarea video postată pe rețelele de socializare o arată pe sora Ann Rose Nu Tawng pe o stradă din orașul Myitkyina vorbind cu doi polițiști care îngenuncheau la rândul lor.

„I-am implorat să nu-i rănească pe protestatari ci să-i trateze cu bunătate ca și când ar fi membri ai familiei”, a declarat aceasta într-un interviu telefonic acordat Reuters.

„Le-am spus că pot să mă omoare, nu mă ridic până nu îmi promit că nu vor intra cu violență în protestatari”, a adăugat aceasta.

Tawng, care conduce o clinică medicală în oraș, a afirmat că șefii polițiștilor au asigurat-o că doar eliberează drumul.

Tawng și unul dintre polițiști sunt văzuți atingând pământul cu fruntea și focuri de armă sunt auzite la scurt timp după.

„Am auzit focuri de armă puternice și am văzut capul unui copil tânăr explodând și apoi un râu de sânge pe străzi”, a relatat călugărița.

Cel puțin doi protestatari au fost uciși și alți câțiva răniți, potrivit acesteia și a altor martori oculari.

Tawng a încercat să aducă o parte a victimelor la clinică înainte de a fi orbită de gazele lacrimogene.

„Clinica noastră a devenit o mare de sânge”, a afirmat aceasta, adăugând că „trebuie să prețuim viața. M-a făcut să mă simt atât de tristă”.

Potrivit presei locale, călugărița a încercat să intervină între forțele de ordine și protestatari și luna trecută, făcând apeluri la pace.

Peste 60 de persoane au fost ucise și mai mult de 1.800 arestate în acțiunile de reprimare brutală a protestelor izbucnite în urma loviturii de stat de luna trecută.

Citește și: