Ministrul pentru drepturile copilului de la Londra a reacționat luni față de acuzațiile lui Meghan Markle privind rasismul din familia regală transmițând că nu există loc pentru astfel de atitudini discriminatorii în societatea britanică. Reacția vine după ce Markle a dezvăluit că au existat discuții privind culoarea pielii fiului său, înainte de a se naște, adăugând că a avut gânduri sinucigașe.

HotNews.roFoto: Hotnews

Markle a povestit, într-un interviu exclusiv cu Oprah Winfrey difuzat de CBS, că au existat discuții despre cât de închisă va fi culoarea fiului ei Archie, un membru al familiei regale fiind îngrijorat din această cauză. În același timp, ea a acuzat modificarea protocolului Casei Regale în așa fel încât fiul ei să nu aibă titlul de prinț. Ducesa de Sussex a explicat că a avut gânduri sinucigașe și a dorit să caute ajutor la specialiști, însă i s-a refuzat acest drept.

”Categoric nu există loc pentru rasism în societatea noastră”, a declarat ministrul Vicky Ford pentru Sky News, deși a admis că nu a văzut interviul difuzat în cursul nopții, în SUA. Interviul ar urma să fie difuzat luni seara în Marea Britanie.

Palatul Buckingham nu a comentat, însă a transmis că regina Elizabeth a II a nu va urmări interviul.