Meghan Markle a afirmat duminică seara că nu a făcut-o pe cumnata ei Kate, ducesa de Cambridge, să plângă cu puţin timp înainte de căsătoria cu prinţul Harry, contrar zvonurilor despre acest incident care a fost subiect de pagina unu a tabloidelor britanice, scriu agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

Meghan MarkleFoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"S-a întâmplat contrariul", i-a spus ducesa de Sussex lui Oprah Winfrey într-un lung interviu, mult aşteptat, difuzat de canalul american CBS. "Toată lumea în cadrul instituţiei ştia că acest lucru nu era adevărat", a adăugat fosta actriţă americană, subliniind că acest incident a fost începutul unei "adevărate campanii de denigrare", precum şi "un punct de cotitură" în relaţiile sale cu familia regală britanică.

Meghan Markle, care este metisă, a mai afirmat în interviul difuzat duminică seară de canalul american CBS, că membrii familiei regale britanice erau îngrijoraţi de culoarea pielii fiului ei Archie înainte de naşterea lui, notează AFP.

Ducesa de Sussex a mai spus că Palatul Buckingham a refuzat să acorde protecţie copilului, deşi aceasta este tradiţia.

Meghan Markle a dezvăluit şi că a avut gânduri sinucigaşe ca urmare a mediatizării sale intense de către presa britanică, iar familia regală a refuzat ca să primească ajutor.

"Pur şi simplu nu mai voiam să fiu în viaţă. Şi acestea au fost gânduri constante, terifiante, reale şi foarte clare", i-a spus cu ochii în lacrimi ducesa de Sussex lui Oprah Winfrey.

"Şi m-am dus să văd instituţia şi am spus că trebuie să merg undeva pentru a primi ajutor. Am spus că nu mă simţisem aşa niciodată. Mi s-a spus că nu pot, că nu ar fi bine pentru instituţie", a adăugat ea.

Dacă fosta actriţă americană în vârstă de 39 de ani a denunţat o "adevărată campanie de denigrare" din partea instituţiei regale şi a spus că nu s-a simţit protejată de familia regală, ea a avut grijă să nu atace personal membrii coroanei.

Ea a afirmat că, spre deosebire de cele publicate de presa britanică, nu a fost cea care a făcut-o pe Kate, ducesa de Cambridge, să plângă, ci că s-a întâmplat contrariul în timpul unui incident care a avut loc înainte de căsătoria ei cu prinţul Harry în 2018. Ea a precizat că, la scurt timp după aceea, Kate şi-a cerut scuze