Curtea constituţională din Germania a stabilit că statul poate confisca active dobândite ilegal şi după prescrierea faptelor
În astfel de cazuri se pot face excepţii „având în vedere interesul superior al binelui comun”, au conchis judecătorii din Karlsruhe (sud-vest), unde se află Curtea constituţională federală germană.
Decizia vine după ce în 2019 Curtea federală de justiţie (BGH), instanţa germană supremă în materie de drept penal şi civil, şi-a manifestat preocuparea în legătură cu această măsură, prevăzută în reforma constituţională din 2017, şi a suspendat un proces în apel care se desfăşura în landul Saxonia inferioară, aşteptând clarificări din partea Curţii constituţionale.
Cazul respectiv pornise de la angajarea fără forme legale la o măcelărie a unor lucrători bulgari, în legătură cu care două persoane au fost achitate, ca urmare a prescrierii faptelor. Totuşi, tribunalul regional a ordonat recuperarea de la angajatori a peste 10 milioane de euro.

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Poate 10 mil. de leva, o fi textul gresit.
Imi place si de Germanica: ii parleste si-i baga in faliment pe amaratii aia cu macelaria, in timp ce fostii lor cancelari sunt pe statul de plata al Rusiei. Ca doar nu pentru ochii lor frumosi au ajuns asa fie platiti si raplatiti de Putin...
As vrea sa stiu ce pedepse a aplicat justitia germana pentru inselaciunea internationala, cu noxele, de la VW.