​Un democrat ales în Congresul Statelor Unite a depus vineri o plângere împotriva lui Donald Trump, a doua plângere împotriva fostului președinte pentru că „a incitat la un atac la Capitoliu” pe susținătorii săi în 6 ianuarie, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Incapabil să accepte înfrângerea, Donald Trump a purtat un război deschis împotriva transferului pașnic al puterii” către Joe Biden, a scris Eric Swalwell, ales în Camera Reprezentanților.

„El i-a mințit în repetate rânduri pe susținătorii săi susținând că le-au fost furate alegerile”, a adăugat el, „și în cele din urmă și-a chemat susținătorii să vină la Washington D.C” pentru o demonstrație pe 6 ianuarie.

Eric Swalwell îi vizează, de asemenea, în procesul său, depus la un tribunal din Washington, pe fiul miliardarului Donald Trump Jr, avocatul său Rudolph Giuliani și un membru republican ales al Camerei, Mo Brooks.

Toți vorbiseră la aceeași întâlnire.

"Inculpații s-au adunat, au incitat și au încurajat mulțimea și, ca atare, sunt pe deplin responsabili pentru daunele și distrugerile care au urmat".

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump, Jason Miller, a reacționat într-o declarație la Washington Post numindu-l pe Eric Swalwell „mai puțin decât nimic și fără credibilitate”.

Un alt democrat ales, Bennie Thompson, a depus o plângere la mijlocul lunii februarie.

Cinci persoane, inclusiv un ofițer de poliție din Capitol Hill, au murit în asaltul asupra Capitoliului atunci când parlamentarii au certificat victoria democratului Biden asupra lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie.