Teritorii palestiniene: Washingtonul "se opune ferm" anchetei CPI
"Ne opunem ferm anunţului procurorilor CPI privind o anchetă asupra situaţiei palestiniene şi suntem dezamăgiţi de aceasta", a afirmat el în faţa presei. "Vom continua să sprijinim cu tărie Israelul şi securitatea acestuia, în special opunându-ne acţiunilor care vizează în mod nedrept Israelul", a adăugat el.
Ned Price a apreciat din nou că instanţa cu sediul la Haga nu este "competentă", deoarece statul evreu nu a semnat Tratatul de la Roma care i-a dat naştere, iar palestinienii "nu sunt un stat suveran". "Statele Unite au considerat întotdeauna că jurisdicţia Curţii trebuie limitată la ţările care i-o acordă sau în cazul sesizării de către Consiliul de Securitate al ONU", a insistat purtătorul de cuvânt.
Procurorul Fatou Bensouda a anunţat deschiderea unei anchete "asupra situaţiei din Palestina" cu începere de la 13 iunie 2014, după ce a invocat o "bază rezonabilă" pentru a crede că mai multe crime au fost comise de membri ai forţelor israeliene, autorităţilor israeliene, Hamas şi grupurilor armate palestiniene în timpul războiului din Gaza din vara respectivă.
Israelul a criticat această decizie salutată de conducerea palestiniană.
Precedentul guvern american al lui Donald Trump a dus la extrem neîncrederea faţă de CPI, sancţionând-o direct pe Fatouma Bensouda şi pe alţi responsabili pentru că au decis să ancheteze acuzaţiile de crime de război americane în Afganistan.
Guvernul Joe Biden ar putea reveni asupra acestor sancţiuni.
"În pofida dezacordului nostru cu CPI cu privire la acţiunile sale referitoare la situaţia palestiniană şi, bineînţeles, la Afganistan, suntem pe cale să reexaminăm cu atenţie sancţiunile", a spus Ned Price.

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
Tratatele internationale, cum e cel pt CPI, sunt acorduri care creeaza obligatii intre partile semnatare, nu pot fi impuse altor actori internationali.
Guvernul republican din USA a dus o politica pacifista in Orientul Mijlociu, cu retragere de trupe dupa distrugerea existentei fizice a "Statului Islamic" si cu medierea de acorduri de pace intre Israel si state musulmane sunite.
Presedintele Trump, prin "Acordurile Abraham", a reusit ceva exceptional, fara precedent in ultimele decenii si e o realizare pentru care merita cu siguranta premiul Nobel pt pace.
Regimul PsD-Biden, instaurat la Washington de oligarhia globalista din USA, e constient ca politicile presedintelui Trump in regiunea Orientului Mijlociu erau cele potrivite strategiei Occidentului in confruntarea cu Iranul ayatolahilor si aliatii acestuia, Rusia si China.
Concret, regimul "socialist democratic" din America continua politica Trump dar se chinuie din rasputeri sa o boteze diferit, sa o machieze in "altceva" desi in esenta e aceeasi.
Trump n-a putut fi acuzat de "antisemitism" (o acuzatie obisnuita pt propaganda de stanga), dar totusi pt propaganda stangista e dificil sa renunte la naratiunea de demonizare.
In consecinta, desi politicile Trump, corecte strategic, vor fi continuate, regimul oligarhiei va emite declaratii care sa sustina ca nu e asa si va face gesturi "simbolice" de imagine fara a schimba nimic fundamental.
2. Palestinienii nu exista; acesti autointitulati "palenstinieni"sunt cetateni israelieni de origine araba
3. Pamantul nu e al lor. Ei sunt urmasii unor triburi migratoare cuceritoare precum au fost turcii pe vremea Imperiului Otoman. Nu inseamna ca Bucurestiul e oras turcesc. Diferenta fata de Israel este doar ca a trecut mai mult timp si turcii nu au revendicat ce nu e al lor.
4. Etimologic cuvantul "palestinian" vine dintr-o balbaiala lingvistica a unui imbecil roman sensul corect fiind "filisten". Filistenii erau un popor cuceritor din Creta deci de neam grecesc dar care nu au ajuns niciodata la Ierusalim sau Marea Moarta ci doar pe tarmul Mediteranei actualmente Tel Aviv Yafo.
5. Certitudinea ca termenul "palestina" e o inventie e parafat de faptul ca acest cuvant nu apare nici macar o singura data in Biblie sau Coran, in timp ce Ierusalim , iudeu, canaan, samariteni, etc, de mii de ori.
6. Faptul ca procurorul lui peste prajit se numeste cum se numeste arata clar apartenenta la Islam ceea ce inseamna ca niciodata nu va putea instrumenta un caz obiectiv intr-o zona democratica intrucat Islamul si democratie sunt disjuncte.
Insa, In urma luptelor de atunci, s-a format acolo Arabia Saudita [in 1933]
https://ro.wikipedia.org/wiki/Regatul_Hedjaz
2 - Si iata steagul care reprezinta Regiunea Palestina in Dictionarul Larousse, asta in anul 1939, deci inainte de re-infiintarea Statului Israel.
[priviti pe pagina din dreapta, deasupra steagurilor Romaniei si Peru]
Year 1939 in the Larousse dictionary: ‘Flag of Palestine’
https://www.reddit.com/r/vexillology/comments/2mknhl/flags_from_the_larousse_french_dictionary_1939/
3 - Oricum, Iata mai jos si o harta [din 1922] care ar fi EVITAT multe razboaie, avand solutia cu Doua State.
http://www.mythsandfacts.org/replyonlineedition/chapter-2.html
4 - Merita de vazut si ceva despre Football in 'Zona Palestina', asta pentru a observa care erau echipele din timpul Mandatului Britanic [1920-1948]
“The 1938-39 Palestine League”:
https://en.wikipedia.org/wiki/1938–39_Palestine_League
Mai multe informatii si harti, aveti mai jos in limba romana:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Mandatul_britanic_pentru_Palestina