Arhidieceza Catolică a New Orleans i-a îndemnat vineri pe credincioși să refuze inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 al Johnson & Johnson deoarece acesta a fost dezvoltat cu celule stem obținute în urma a două avorturi, relatează The Hill.

Catedrala Catolica Saint Louis din New OrleansFoto: Hsueh-Yi Chen / Alamy / Profimedia Images

Organizația afirmă într-un comunicat postat pe site-ul său că vaccinul Johnson & Johnson este „compromis” moral”.

„Arhidieceza trebuie să anunțe catolicii că ultimul vaccin de la Janssen/Johnson & Johnson este compromis moral întrucât folosește linii celulare obținute din avort în dezvoltarea și producerea vaccinului precum și în testare”, afirmă comunicatul.

„Sfătuim catolicii să aleagă să primească vaccinul Moderna sau Pfizer dacă acesta este disponibil în locul noului vaccin Johnson & Johnson datorită folosirii extensive a liniilor celulare obținute din avort”, a continuat anunțul.

Grupurile catolice au criticat de mult timp companiile medicale care folosesc linii celulare obținute de la fetuși avortați. Companiile ca Johnson & Johnson apără însă practica, afirmând că procesul duce la inovații medicale în prevenirea bolilor.

„Ca instrument de cercetare, celulele stem pluripotente promit să ne extindă înțelegerea asupra proceselor fiziologice normale, precum creșterea și diferențierea celulelor, și să ne ofere noi perspective cu privire la boli care ar putea conduce la noi modalități de a preveni, diagnostica și trata o gamă largă de afecțiuni”, notează site-ul Johnson & Johnson.

Vaccinul dezvoltat de această companie a devenit al treilea vaccin autorizat în Statele Unite după ce a primit undă verde din partea Administrației pentru Medicamente și Alimente în urmă cu câteva zile.

Citește și: