Consiliul local al orașului Minneapolis a aprobat fonduri pentru angajarea de influenceri care să răspândească informații despre procesul lui Derek Chauvin, polițistul acuzat de uciderea lui George Floyd, pe platformele social media, relatează Insider.

Cei patru ofiteri acuzati de uciderea lui George FloydFoto: Star Tribune / Zuma Press / Profimedia Images

Consilierii au aprobat la sfârșitul săptămânii trecute fonduri de peste 1,1 milioane de dolari care să fie investiți în comunicații. Șase influenceri vor fi plătiți cu 2.000 de dolari pentru a furniza informații publicului, în special „comunităților de culoare, indigen americane, somaleze, hmong și latinx”, potrivit deciziei.

„Orașul colaborează cu parteneri social media cu privire la distribuirea de informații cu comunitățile culturale și pentru a ajuta la combaterea posibilelor dezinformări în timpul proceselor foștilor polițiști implicați în uciderea lui George Floyd”, a anunțat purtătorul de cuvânt al consiliului local.

„Scopul este de a crește accesul la informații al comunităților care în mod obișnuit nu urmăresc surse convenționale ('mainstream') sau comunicate ale autorităților și/sau care nu consumă informații în engleză”. Este de asemenea o oportunitate de a crea o comunicare mai bidirecțională între oraș și comunități”, a adăugat acesta.

Autoritățile au anunțat că înțelegerile cu partenerii social media nu au fost parafate încă și că urmează cerințele legale pentru procesul de selectare și contractare.

Însă anunțul acestora a atras deja critici din partea activiștilor locali care se tem că banii vor fi folosiți de autorități pentru a-și face reclamă și controla firul narativ privind procesul.

„Cuvântul cheie aici este 'aprobat de oraș'”, a declarat activistul Toussaint Morrison pentru o televiziune locală. „Care credeți că vor fi mesajele transmise? Vor fi pro-oraș și anti-proteste”, a adăugat acesta.

Decesul lui George Floyd în timpul arestării sale de către poliția din Minneapolis a declanșat proteste la nivel național în Statele Unite și mișcări de solidaritate în întreaga lume.

Derek Chauvin este ofițerul care a îngenuncheat pe gâtul lui Floyd până când acesta și-a pierdut cunoștința. Fostul polițist a fost pus sub acuzare pentru omor.

Pe același subiect: