Cineasta Chloe Zhao a câştigat duminică seară, în cadrul celei de a 78-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru regie cu filmul "Nomadland", potrivit contului de Twitter al acestor distincţii decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La această categorie au concurat cineaştii David Fincher ("Mank"), Regina King ("One Night in Miami"), Aaron Sorkin ("The Trial of the Chicago 7"), Chloe Zhao ("Nomadland"), Emerald Fennell ("Promising Young Woman"). Filmul "Nomadland" spune povestea unei femei, interpretată de actriţa Frances McDormand, care devine un fel de nomad al zilelor noastre, transformându-şi camioneta într-o locuinţă mobilă şi călătorind alături de alţi compatrioţi într-o caravană ce străbate vestul american, după colapsul economic al unui orăşel din Nevada.

Chloe Zhao a devenit astfel cea de-a doua femeie din istoria Globurilor de Aur care a câştigat premiul pentru regie. Prima performanţă de acest tip a fost realizată de Barbra Streisand în 1984, pentru regia filmului "Yentl".

În 2020, Globul de Aur pentru regie a fost câştigat de cineastul britanic Sam Mendes cu filmul "1917".

Cea de-a 78-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur are loc la ora transmiterii acestor informaţii şi se desfăşoară în format virtual. Evenimentul, difuzat în direct din New York şi Los Angeles de postul de televiziune american NBC, este prezentat pentru a patra oară de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii