Chadwick Boseman, decedat în 2020, a câştigat postum premiul pentru cel mai bun actor într-un film dramatic graţie rolului interpretat în pelicula "Ma Rainey's Black Bottom", duminică seară, în cadrul celei de a 78-a ediţii a Globurilor de Aur, potrivit contului de Twitter al acestor trofee decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Riz Ahmed ("Sound of Metal"), Chadwick Boseman ("Ma Rainey's Black Bottom"), Anthony Hopkins ("The Father"), Gary Oldman ("Mank"), Tahar Rahim ("The Mauritanian").

În acest film, starul american de culoare, decedat în 2020, interpretează rolul unui trompetist din trupa unei celebre cântăreţe de blues.

Anul trecut, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat de actorul Joaquin Phoenix pentru rolul din filmul "Joker".

Cea de-a 78-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur are loc la ora transmiterii acestor informaţii şi se desfăşoară în format virtual. Evenimentul, difuzat în direct din New York şi Los Angeles de postul de televiziune american NBC, este prezentat pentru a patra oară de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.