Emma Corrin a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial dramatic graţie rolului interpretat în producţia de televiziune "The Crown", duminică seară, la cea de-a 78-a gală a Globurilor de Aur, atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al acestor distincţii prestigioase, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

La această categorie au fost nominalizate actriţele Emma Corrin ("The Crown"), Olivia Colman ("The Crown"), Jodie Comer ("Killing Eve"), Laura Linney ("Ozark"), Sarah Paulson ("Ratched"). În serialul "The Crown", actriţa britanică Emma Corrin interpretează rolul prinţesei Diana.

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Emma Corrin.

În 2020, trofeul a revenit actriţei Olivia Colman, interpreta reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii în serialul "The Crown".

Cea de-a 78-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur are loc la ora transmiterii acestor informaţii şi se desfăşoară în format virtual. Evenimentul, difuzat în direct din New York şi Los Angeles de postul de televiziune american NBC, este prezentat pentru a patra oară de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.