Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat cu serul Sinopharm produs de China, informează Reuters. Anunțul a fost făcut duminică pe pagina de Facebook a înaltului demnitar.

Viktor Orban s-a vaccinat (Facebook)Foto: Hotnews

​Ungaria a anunțat marți că începe vaccinarea cu serul produs de compania Sinopharm din China, devenind astfel prima țară din Uniunea Europeană care folosește serul chinezesc.

Premierul a scris sec ”Sunt vaccinat”, fără alte comentarii. Pozele publicate pe rețeaua socială îl înfățișează pe Orban în tricou, cu mâneca suflecată, în timp ce i se inoculează doza. Din imagini reiese că acesta a folosit serul Sinopharm.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban, un constant critic al ”ritmului lent” al campaniei de vaccinare UE, a fost primul dintre cele 27 de guverne din blocul comunitar care a aprobat utilizarea vaccinurilor rusești și chinezești, în condițiile în care acestea nu au primit undă verde din partea Uniunii.

Ungaria a anunțat încă de luna trecută că a ajuns la un acord cu chinezii de la Sinopharm în vederea achiziționării a nu mai puțin de 5 milioane de doze de vaccin, într-o țară cu 9 milioane de locuitori

În același timp, guvernul ungar a decis joi extinderea până pe 15 martie a carantinei parțiale impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, anunțând că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri în următoarele două săptămâni.

Gergely Gulyas, șeful cancelariei premierului Viktor Orban, afirma că guvernul se așteaptă ca următoarele două săptămâni să fie „excepțional de dificile”.