A inspirat lumea întreagă când a reușit să strângă o sumă record pentru cadrele medicale din prima linie a luptei cu coronavirusul în timpul primului lockdown național în 2020. Acum soldați i-au adus onoruri purtându-l pe ultimul drum, după ce a pierdut lupta cu Covid, în timp ce un avion din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial a survolat ceremonia funerară, relatează

HotNews.roFoto: Hotnews

Euronews.

Căptitanul Tom Moore, în vârstă de 100 de ani, a strâns aproape 33 de milioane de lire sterline pentru medici făcând ture în grădina curții sale. Căpitanul Tom, așa cum fusese cunoscut, a murit pe 2 februarie la spital după ce a fost testat pozitiv la Covid-19.

Doar opt membri ai familiei veteranului au participat la ceremonia privată de sâmbătă, dar soldații i-au dus sicriul și l-au omagiat.

Moore, care a fost detașat în India, Burma (Myanmar) și Sumatra în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial își propusese să strângă 1.000 de lire pentru Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie făcând 100 de ture în curtea sa până la aniversarea celor 100 de ani.

Dar Căpitanul Tom a devenit viral și a strâns milioane în timpul primului val de pandemie.

A avut mereu o atitudine pozitivă : ”Vă rog să vă amintiți, mâine va fi o zi bună” - a devenit fraza simbol. El a fost făcut cavaler de Regina Elizabeta a II-a în iulie în cadrul unei ceremonii cu distanțare fizică la Windsor Castle.