Peste 200 de deținuți au evadat dintr-o închisoare situată în apropierea capitalei Port-au-Prince din Haiti, relatează BBC News. Autoritățile au anunțat că 25 de persoane au murit în urma incidentelor de marți de la penitenciarul Croix-des-Bouquets, inclusiv directorul instituției.

Printre victimele violențelor se numără și martori care au fost prinși la mijloc, în timp ce liderul unei bande de criminali a fost împușcat mortal de poliție la scurt timp după ce evadase.

Încă nu este clar ce s-a întâmplat, iar inițial autoritățile anunțaseră că nu mai puțin de 400 de pușcăriași au fugit. Martori oculari povestesc că marți, la prânz, au auzit focuri de armă, după care au văzut deținuți fugind.

Haiti, cea mai săracă țară din Caraibe, s-a confruntat de mai multe ori cu astfel de incidente. În 2019, toți cei 78 de deținuți ai unei închisori din sudul insulei au evadat, profitând de faptul că forțele de ordine erau ocupate cu protestele anti-guvernamentale. Doi ani mai târziu, alți 170 de deținuți au evadat dintr-o altă închisoare situată la nord de capitală.