Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat sâmbătă, la o zi de la lansarea programului naţional de vaccinare anti-COVID-19, că un nou model sofisticat de seringă, produs la plan local, permite maximizarea numărului de doze administrate dintr-o singură fiolă cu ser, relatează Yonhap.

Vaccinul Pfizer-BioNTechFoto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Astfel, folosind noile seringi LDS (low dead space), dintr-un tub de vaccin produs de Pfizer se pot extrage până la şapte doze, iar din cel produs de AstraZeneca - până la 12, afirmă Agenţia coreeană pentru controlul şi prevenirea bolilor (KDCA).

Până acum se estima că dintr-o fiolă de vaccin Pfizer/BioNTech se pot vaccina până la 6 persoane, iar din fiola cu ser AstraZeneca, 10.

Totuşi, numărul persoanelor care pot fi vaccinate dintr-o fiolă poate să varieze în funcţie de abilităţile personalului medical, notează autorităţile.

Coreea de Sud, care susține că vrea să ajungă la "imunitatea de turmă" până în noiembrie, ar fi achiziţionat vaccinuri pentru imunizarea a 79 de milioane de oameni, mult mai mult decât populaţia ţării, de 52 de milioane, menţionează Yonhap, citată de Agerpres.