Conferința de Acțiune Politică Conservatoare (CPAC) din SUA are anul acesta un invitat cu trecut extraordinar care include, printre altele, apartenența la un cult mistic care susține că poate lua legătura cu spiritul protector al lui Donald Trump, relatează The Daily Beast.

Jai „Hiroaki” AebaFoto: Mike Theiler / UFI / Profimedia Images

Jai „Hiroaki” Aeba, un fost membru din conducerea unui cult japonez numit Happy Science, urmează să vorbească vineri la CPAC, fiind programat să țină un discurs despre pericolul pe care China îl reprezintă pentru Statele Unite.

Gurul lui Aeba, Ryuho Okawa, pretinde că este un zeu venusian numit El Cantare care a creat viața de pe Pământ și în același timp este și o reîncarnare a lui Buddha.

Okawa afirmă că are abilitatea de a lua legătură cu spiritul oricărei persoane, în viață sau decedate, susținând că a comunicat cu spiritele lui Iisus, Kim Jong-il și că în 2016 a reușit să obțină un interviu în exclusivitate cu spiritul gardian al lui Donald Trump.

În cadrul extraordinarei întâlniri, spiritul lui Trump a afirmat corect, prin intermediul lui Okawa, că miliardarul din New York va fi următorul președinte al SUA.

Chiar dacă este păcat că Okawa nu poate participa el însuși la CPAC, discipolul său a primit un loc de cinste, fiind programat să vorbească imediat după Donald Trump Jr., fiul fostului președinte republican.

Aceasta nu este însă prima instanță în care bărbatul a fost invitat la CPAC, Aeba lăudându-se că a fost primul japonez care a vorbit la eveniment.

Profilul online în limba engleză al lui Aeba nu pare să conțină minciuni sfruntate la prima vedere însă beneficiază de ceea ce iezuiții ar numi păcate prin omisiune.

Ryuho Okawa, liderul Happy Science (FOTO: Facebook / Happy Science)

Extraterești, reîncarnare și război

Unul dintre lucrurile pe care biografia sa uită să le menționeze este că acesta a fost un membru al cultului Happy Science timp de mulți ani și că a fost un personaj important în crearea brațului său politic, Partidul de Realizare a Fericirii.

Printre lucrurile pe care Happy Science le predică este că, bineînțeles, fondatorul Okawa este un zeu și că fericirea în această viață (și cea următoare) poate fi atinsă doar prin urmarea învățăturilor sale. Membrii săi cred în extratereștri, reîncarnare și multi-dimensiuni.

Unele din învățăturile cultului sunt modelate după preceptele budiste care promovează dragostea, înțelepciunea și meditația însă în același timp Happy Science afirmă că masacrul din Nanking nu a avut loc și că Japonia trebuie să renunțe la constituția pacifistă, să se reînarmeze la maxim și să se pregătească pentru un război cataclismic.

O revistă din Japonia a relatat că fondurile Happy Science s-ar ridica la aproape 1,8 miliarde de dolari, bani făcuți din încurajarea credincioșilor să cumpere numeroasele cărți ale lui Okawa, din extragerea de donații generoase de la membri și din seminarii de self-help organizate de cult.

Bineînțeles, Happy Science mai vinde și rugăciuni și farmece iar în timpul pandemiei a atras atenția autorităților după ce a vândut „leacuri” pentru COVID-19.

Aeba vorbind la CPAC 2019 ( FOTO: Shutterstock Editorial / Profimedia Images)

O criptomonedă pierdută

Cultul, nefiind mulțumit doar cu rolul său spiritual, și-a lansat partidul politic în 2009, Aeba fiind primul lider al său și deținând numeroase funcții de conducere în anii care au urmat înainte de a părăsi formațiunea ca să fondeze Uniunea Conservatoare Japoneză (JCU).

Nu este cu totul clar în ce relații se mai află Aeba cu fostul său partid însă cele cu echipa Happy Science par tensionate deși bărbatul a declarat într-un interviu publicat anul trecut că încă este un adept al învățăturilor cultului.

În 6 aprilie 2020 acesta și-a schimbat numele în Hiroaki Aeba și trei zile mai târziu, pe 9 aprilie, Happy Science a repudiat orice legătură cu „Hiroaki Aeba aka Jikido Aeba” pe website-ul organizației.

De ce? Un motiv ar putea fi că în luna aprilie a anului trecut două reviste japoneze au relatat despre un scandal din interiorul JCU legat de o posibilă fraudă cu criptomonede în care ar fi implicat Aeba.

Presa japoneză a scris că Aeba a strâns aproape 9 milioane de dolari pentru a crea o monedă virtuală numită Liberty, folosind o fotografie cu el alături de Donald Trump în broșurile înmânate potențialilor investitori.

Cele două reviste scriu că încă este un mister ce s-a întâmplat cu cei aproape 9 milioane de dolari și că dispariția banilor a dus la lupte interne în cadrul Uniunii Conservatoare Japoneze.