O profesoară italiană ieșită la pensie a lăsat moștenire peste 25 de milioane de euro unor spitale și organizații caritabile, uluindu-i pe locuitorii orașului în care a trăit care n-aveau nicio idee despre averea femeii, relatează Reuters și Corriere della Sera.

EuroFoto: Public Domain Pictures

Marisa Cavanna s-a stins din viață în luna decembrie a anului trecut la vârsta de 96 de ani, aceasta fiind descrisă de vecini ca o femeie rezervată care nu obișnuia să participe la evenimente sociale.

Aceasta și-a scris propriul necrolog pentru ziarul genovez Il Secolo XIX, dedicând „o pomenire călduroasă unei lungi liste de foști elevi”.

Averea sa a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro. Sursa banilor este deocamdată neclară însă presa italiană a sugerat că aceștia ar fi fost moșteniți.

Spitalul pediatric Gaslini din Genova va primi în jur de 5 milioane de euro în timp ce un alt spital local va primi o sumă similară plus locuința femeii.

„Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem și să folosim banii pentru cercetare și inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Acesta a relatat că nu a cunoscut-o pe Cavanna personal dar că aceasta a fost tratată la spitalul pe care îl conduce.

„Am avut și alte donații semnificative în trecut dar niciuna de această dimensiune”, a mai spus Lagostena.

Alte donații vor merge către organizații pentru drepturile omului și organizații caritabile din Italia și străinătate, printre care și Amnesty International.

Femeia și-a lăsat restul averii îngrijitorilor săi, familiei și prietenilor, potrivit presei italiene.