Un grup de diplomați ruși și familiile lor au părăsit Coreea de Nord într-o manieră mai puțin obișnuită, relatează BBC News. Opt persoane au călătorit cu trenul și autobuzul înainte de a traversa granția, cu tot cu zeci de valize, într-o vagonetă acționată manual.

Diplomati rusi (sursa: ministerul de externe rus, Facebook)Foto: Hotnews

Maniera inedită în care aceștia au părăsit Coreea de Nord se datorează măsurilor stricte impuse de autorități ca urmare a pandemiei de coronavirus.

De anul trecut, autoritățile comuniste au interzis circulația trenurilor și au închis aeroporturile. Așa se face că rușii nu au avut prea multe opțiuni pentru a părăsi țara.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de Covid-19 în mai bine de un an de pandemie care a dus la 113 milioane de pacienți și 2,5 milioane de pierderi de vieți omenești. Misiunile diplomatice au fost închise în primăvara anului trecut și majoritatea angajaților de la ambasade au fost repatriați, inclusiv 13 de la ambasada Rusiei, relatează și Moscow Times.

“Au fost nevoiți să împingă întreaga structură pe căile ferate pentru mai bine de un kilometru”, a precizat ministerul de externe rus, într-o posatre pe Facebook, publicând și imagini cu diplomații.