Un bărbat din Pennsylvania a fost denunțat la FBI de către fosta sa prietenă pentru participarea la insurecția de la Dealul Capitoliului după ce acesta a făcut-o „cretină”, relatează Insider.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unor documente prezentate în instanță, femeia a declarat că a decis să își denunțe prietenul după ce a fost insultată de către acesta.

Richard Michetti i-a trimis mesaje text femeii, scriindu-i că „aceasta este țara noastră crezi că trăim ca regii fiindcă nimeni n-a sacrificat nimic?”. „Votul a fost fraudat și Trump a câștigat dar ei nu vor să auditeze voturile”, a adăugat acesta.

Fosta parteneră a lui Michetti a furnizat FBI mesajele text și înregistrări video făcute la o zi după insurecția din 6 ianuarie.

Aceasta l-a identificat de asemenea pe bărbat în alte imagini în care acesta apărea în interiorul Capitoliului american.

Agenții FBI au obținut de asemenea o chitanță care arată că Michetti s-a cazat la un hotel din capitala Washington DC în 5 ianuarie. Procurorii americani l-au acuzat de mai multe infracțiuni pe bărbat, acesta fiind eliberat pe cauțiune după ce a compărut marți în fața instanței.

Peste 265 de persoane au fost arestate până în prezent de autoritățile americane pentru participarea la violențele din 6 ianuarie care au rezultat în moartea a cinci persoane.

Citește și: