Germania şi Franţa reiterează că nu vor accepta acordarea de privilegii persoanelor vaccinate
"Atât timp cât numărul persoanelor vaccinate încă este mult mai mic decât al celor care aşteaptă vaccinare, statul nu trebuie să trateze diferit cele două grupuri. În plus, trebuie să se demonstreze clar dacă persoanele vaccinate nu mai sunt contagioase", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung. Angela Merkel a reiterat că nu va accepta ca vaccinarea anticoronavirus să devină obligatorie. "Eu nu recomand aşa ceva. Noi am spus că nu va exista obligativitatea vaccinării. Şi nici nu cred că va fi necesar, dat fiind că există o rată ridicată de disponibilitate pentru vaccinare", a subliniat Angela Merkel.
La rândul său, Administraţia Emmanuel Macron a respins ideea vaccinării obligatorii şi posibilitatea acordării de privilegii persoanelor vaccinate, argumentând că acest lucru ar fi o limitare a libertăţilor. "În momentul actual, nu le putem oferi drepturi suplimentare persoanelor care au fost vaccinate în raport cu cei care nu au acces. Campania de vaccinare se derulează progresiv. Ar fi extrem de incorect şi paradoxal să le spunem persoanelor care nu sunt vaccinate că nu au dreptul să iasă ori să reia anumite activităţi", a declarat Clément Beaune, secretarul de Stat francez pentru Afaceri Europene, pentru postul BFMTV.
"Eu mă opun în continuare unui paşaport de vaccinare, care îmi pare o atingere adusă libertăţilor. Eu sunt o iubitoare de libertate şi mi-ar fi greu să îmi imaginez o astfel de situaţie. Dacă se va ajunge la acest lucru, ar fi un regres", a afirmat, la rândul său, Roselyne Bachelot, ministrul francez al Culturii, conform postului France24. Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au stabilit, în ianuarie, să menţină deschise frontierele pentru călătorii esenţiale.
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că certificatele de vaccinare vor avea doar rol medical. "Am discutat şi despre problema certificatelor de vaccinare. Şi cred că putem fi de acord asupra elementelor comune care sunt incluse în certificate, pentru scopuri medicale, iar, într-o etapă viitoare, dacă şi în ce circumstanţe aceste certificate pot fi folosite. Deci, în privinţa certificatelor de vaccinare, vreau să fiu foarte clar în asupra acestui subiect, suntem foarte precauţi în această privinţă, cred că este important să observăm că atunci când cineva a fost vaccinat să poată dovedi acest lucru.
Dar, în acest moment, nu este realist să evaluăm toate consecinţele acestor certificate", a declarat Charles Michel pe 22 ianuarie, după un summit UE. La rândul său, Comisia Europeană a dat asigurări că vaccinarea împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie, subliniind că nu vor exista drepturi diferite în funcţie de opţiune. Nici Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă introducerea aşa-numitelor "paşapoarte de vaccinare".
Nu este clar dacă vaccinarea va opri răspândirea coronavirusului şi nici cât durează imunitatea. În plus, nu este clar cât timp sunt imune persoanele care s-au vindecat de Covid-19 şi dacă ar trebui să primească vreun certificat. De asemenea, unele persoane au contraindicaţii privind vaccinarea.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Cineva ar trebui sa le repete obsedatilor progresisti urmatoarele 2 chestii, non-stop:
"Vaccinarea nu elimina nici posibilitatea de infectie, nici cea de transmisie ulterioara", respectiv
"Vaccinul il ajuta doar pe cel care s-a vaccinat sa nu dezvolte o forma grava a bolii".
Practic, vaccinarea nu are niciun beneficiu asupra celor din jur, asa cum are de exemplu masca.
"Atât timp cât numărul persoanelor vaccinate încă este mult mai mic decât al celor care aşteaptă vaccinare, statul nu trebuie să trateze diferit cele două grupuri. ''
dupa..mai vedem.
#1 - vaccinul garanteaza cu probabilitate mai mare de 80% ca o sa supravietuiesti daca iei SARS COV, dar la fel garanteaza si-un certificat care zice ca ai avut. Un test care zice ca ai avut e mult mai ieftin si face chiar mai mult decat probabilitatea vaccinului: te arata oricui vrea sa vada ca traiesti, adica esti imun cu o probabilitate de 100% sa supravietuiesti.
#2 - Statul Socialist German si Statul Socialist Francez au o dilema: din moment ce Statul alege CINE se vaccineaza, idea ca acelasi stat sa dea un favor suplimentar individului vaccinat nu pica bine la ranza socialista. Cu alte cuvinte:Statul alege si cine sa traiasca, si cine sa fie liber. Da prost oricum ai cugeta la asta, asa-i?
Cam astea-s problemele doamne Merkel si domnului Sot al profesoarei de franceza.
Atentie, e considerat un favor ca nu inchid toate calatoriile.
Deci sa nu impui restrictii persoanelor vaccinate este dupa ea o atingere adusa libertatilor.
Clar, totii astia sunt niste comunisti semi-ascunsi, care considera ca, controlul statului asupra miscarii indivizilor este starea normala, deci le e frica ca impunand restrictii doar asupra celor nevaccinati sa devina vizibila atitudinea lor antidemocratica fata de oameni.
Poate corect era sa se vorbeasca de "limitarea drepturilor" persoanelor vaccinate si nu de "privilegii"
Poate e o mica diferenta lingvistica dar din punct de vedere legal diferenta e imensa!
dezgustator.