Înfruntând temerile unui al treilea val, guvernul suedez a anunțat miercuri că va întări unele dintre măsurile sale și a avertizat deja că sunt de așteptat restricții suplimentare dacă respectarea recomandărilor actuale nu se îmbunătățește, potrivit AFP.

Coronavirus SuediaFoto: Profimedia Images

Începând cu 1 martie, cafenelele, barurile și restaurantele vor trebui să se închidă la 20:30, în timp ce numărul persoanelor permise în magazine și săli de sport - la fel ca în cazul competițiilor sportive pentru tineri - va fi în curând redus, a anunțat guvernul într-o conferință de presă comună.

Aceste anunțuri vin după ce autoritățile din Stockholm au recomandat utilizarea măștii în transportul public, indiferent de ora din zi, și în locuri închise, când distanța socială nu poate fi menținută.

Până acum, măștile au fost recomandate doar în transportul public în timpul orelor de vârf.

Miercuri, Președintele Parlamentului suedez a cerut, de asemenea, tuturor parlamentarilor să poarte măști - cu excepția cazului în care se adresează adunării.

Dacă strategia rămâne mai puțin strictă decât în ​​multe țări europene, regatul a strâns șurubul din noiembrie în fața celui de-al doilea val puternic, cu mai multe serii de măsuri care restricționează în special adunările publice (nu mai mult de opt persoane) și mesele din restaurante - sau trecerea la ănvățământul online în licee.

Numărul persoanelor permise în săli de sport, piscine, centre comerciale și alte magazine a fost, de asemenea, limitat. Din ianuarie, aceste unități trebuie să aibă zece metri pătrați de persoană.

Potrivit șefului Agenției de Sănătate Publică, Johan Carlson, restricțiile viitoare asupra numărului de persoane permise în magazine și săli de sport sunt încă de stabilit.