Putin cere FSB-ului să stopeze campania occidentală agresivă contra Rusiei / Rechizitoriu anti-occidental al ministrului Lavrov la ONU

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 24 februarie 2021, 18:12 Actualitate | Internaţional


Vladimir Putin
Foto: Alexei Druzhinin / TASS / Profimedia
Preşedintele rus Vladimir Putin le-a cerut joi serviciilor secrete ale Rusiei să stopeze politica occidentală agresivă împotriva ţării sale, care conform liderului de la Kremlin are ca obiectiv oprirea dezvoltării economice a Rusiei şi să o supună dictatelor din exterior, relatează agenţiile EFE şi TASS, citate de Agerpres.

„Ne lovim de aşa-numita politică de îngrădire a Rusiei. Nu este vorba despre competiţie, care este un lucru firesc în relaţiile internaţionale. Ci este o politică destul de agresivă şi consecventă menită să ne perturbe dezvoltarea, încetinind-o, să creeze probleme de-a lungul perimetrului nostru apropiat, prin provocarea instabilităţii interne, subminarea valorilor care unesc societatea rusă, pentru ca în final să slăbească Rusia şi să o pună sub control extern, exact modul de acţiune pe care-l observăm în unele ţări din spaţiul post-sovietic”, a spus Putin într-o intervenţie la începutul unei şedinţe a conducerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

El a criticat încercările de „a încătuşa” Rusia prin sancţiuni economice, de a bloca mari proiecte internaţionale, precum gazoductul Nord Stream 2, ingerinţa în viaţa politică şi economică şi în „procesele democratice”. Această atitudine „neprietenoasă” faţă de Rusia nu se limitează la o retorică anti-rusească, ci constă de asemenea în „acţiuni reale şi practice”, a mai remarcat preşedintele rus.

Putin a vorbit şi despre o „campanie informaţională” bazată pe acuzaţii „nefondate”, dând ca exemplu contestarea vaccinului rusesc anti-Covid-19, precum şi despre securitatea cibernetică, subliniind că spaţiul digital global a devenit scena unei „competiţii geopolitice foarte dure”.

Făcând apoi o aluzie la opozantul Aleksei Navalnîi şi la manifestaţiile de susţinere a acestuia, liderul de la Kremlin a indicat FSB-ului că este crucial „să fie trasată o linie clară de separaţie” între lupta dintre partidele politice şi acele acţiuni „care nu au nimic de-a face cu democraţia” şi care caută doar să „submineze” stabilitatea şi securitatea ţării.

Navalnîi, despre care Kremlinul susţine că lucrează pentru CIA-ul american, l-a acuzat pe Putin că a ordonat FSB-ului să-l otrăvească anul trecut în august cu substanţa chimică Noviciok.

 • Rechizitoriu anti-occidental al ministrului Lavrov la ONU
Tot miercuri, ministrul de externe rus Serghei Lavrov s-a lansat într-un rechizitoriu anti-occidental în intervenţia sa prin videoconferinţă la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, criticând printre altele „egoismul” ţărilor occidentale şi dorinţa lor de „a profita de pe urma pandemiei pentru a pedepsi guvernele indezirabile”, consemnează France Presse.

Lavrov a criticat şi „intoleranţa faţă de punctele de vedere alternative” manifestată de „aceia care de decenii predică libertatea de exprimare în lumea întreagă”, dând exemplul interzicerii recente a unor posturi TV ruse în Ucraina şi în ţările baltice sau interdicţiile impuse de reţelele de socializare americane care „manipulează deschis opinia publică prin interzicerea sau cenzurarea conţinuturilor”.

În acest timp, MAE rus a taxat drept „circ” decizia Uniunii Europene de a impune noi sancţiuni Moscovei pentru încarcerarea lui Navalnîi, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru încălcarea controlului judiciar.

„Ceea ce se întâmplă acum (...) este o umilire a UE din partea celor care aplică o politică ce este impusă Uniunii în principal de la Washington”, a spus într-o declaraţie de presă purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, ea susţinând că interesele apărate de unii membri ai UE „nu răspund intereselor naţionale ale popoarelor acestor ţări”.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24839 vizualizari

 • +29 (39 voturi)    
  probabil (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:34)

  YamamotoIsoroku [utilizator]

  Asta inseamna mai mult Novociok pe clantzele usilor din EU.
  • +28 (36 voturi)    
   Sau biciul pe trolli bullshevini!!! (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:38)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui YamamotoIsoroku

   Auzi Mazeta? Vezi ca'cam lenevesti, si vin Stapanii peste tine cu jereapul!!!
   • +15 (17 voturi)    
    Bici cazacesc (Miercuri, 24 februarie 2021, 21:30)

    GPoh [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    Se cheama nagaika, bun pentru Mazeta, poate devine mai vrednic si ne va delecta mai mult.
    Pasol na Sibir Mazeta, nu vei scapa de mania proletara.
  • +12 (20 voturi)    
   Da, așa e! (Miercuri, 24 februarie 2021, 19:02)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui YamamotoIsoroku

   “ Vladimir Putin le-a cerut joi serviciilor secrete ale Rusiei să stopeze politica occidentală agresivă împotriva ţării sale”

   Nu mai bine dădea o amnistie celui nenumit niciodată? Și desființa lagărele de muncă din Siberia?
   • +7 (9 voturi)    
    Nu i-au terminat tratamentul. (Joi, 25 februarie 2021, 9:02)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui nick24

    Navalnîi are de făcut un tratament dentar. Când va ieși ,va rosti Putin cu drag !!!
 • +27 (37 voturi)    
  aoleo... criminalii striga ca sunt victime. (Miercuri, 24 februarie 2021, 18:39)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  aoleo... criminalii striga ca sunt victime.
 • +17 (23 voturi)    
  Visele Rusiei (Miercuri, 24 februarie 2021, 19:30)

  clencix [utilizator]

  Înțeleg de la Lavrov citire că rușii știu mai bine, decât țările fost sovietizate, ce le este mai potrivit pentru independența lor, moldovenii să vorbească rusește fără subtitrarea în română și să preamărească armata rusă, chiar dacă le stăpânește o parte din țara lor, ucrainienii să se închine la Putin, gruzinii să-și lase ocupat și din teritoriul lor cu bunăvoie zâmbăreață și să le vândă vinul ca pe apă, să crească prețul petrolului ca la bitcoin, peste Marea Neagră să nu poată să zboare decât rachete rusești și scuturile antirachete ale altora să-i apere tot pe ruși.
  • -5 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 februarie 2021, 12:31)

   [anonim] i-a raspuns lui clencix

   • +3 (5 voturi)    
    Dacă? ... (Joi, 25 februarie 2021, 15:40)

    clencix [utilizator] i-a raspuns lui

    De Moldova nimic? Nu aveau rușii drept să-i masacreze pe moldoveni, că și-au permis să-și ia țara înapoi? Înțeleg că e bine să ocupi părți din alte țari și sa vezi după dacă mai îndrăznește cineva să sufle. Iar despre masacrele sârbilor în albanezi nimic? Ce au făcut geogenii, moldovenii, ucrainienii, nu a fost decât să-și apere țările. Iar "abuzurile" asupra rușilor lor nu a fost decât să le ceară să-și recunoască statutul de minorități în țara altora. Statut pe care aroganta militarista rusă nu și-l poate închipui, ei sunt majorități și cu 5%.
    • +1 (1 vot)    
     nu (Joi, 25 februarie 2021, 16:34)

     gicutotala [utilizator] i-a raspuns lui clencix

     că-i moldovean..
    • 0 (2 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 februarie 2021, 17:09)

     [anonim] i-a raspuns lui clencix

     • +1 (1 vot)    
      politica batistei pe țambal este păguboasă (Vineri, 26 februarie 2021, 12:37)

      clencix [utilizator] i-a raspuns lui

      Chiar dacă Rusia nu permite "să i se sufle în ciorbă", trebuie să i se spună de fiecare dată unde încalcă regulile bunei vecinătăți și să i se spună mereu în clar că nu se poate face afacere cu cineva de neîncredere. Orice altă permisie lăsată hotului îl întărește pe hoț. Rusia nu are de ce să blameze restul lumii că este încercuită, ea singură își construiește propriul țarc, în care poate să se considere cea mai buna țară de pe lume, dar să nu se mire de ce se vede din exterior.
     • +1 (1 vot)    
      Punctual, Transnistria (Vineri, 26 februarie 2021, 12:45)

      clencix [utilizator] i-a raspuns lui

      Să nu se reducă problema RM la Transnistria, deși este strigătoare la cer prezența militară a armatei ruse în alt stat. Este recunoașterea rusificării forțate în tot cuprinsul Basarabiei, modificarea cursului normal al istoriei, sprijinirea limbii ruse obligatorii într-o țară cu numai 5% ruși, practic ei fac ce fac ucrainienii cu rusii în Ucraina, dar acolo pledează in victime si aici nu recunosc ca ei sunt agresori
 • +18 (26 voturi)    
  lol (Miercuri, 24 februarie 2021, 19:44)

  DT34 [utilizator]

  Maine o sa ceara FSB-ului ca soarele sa lumineze in Rusia 20 de ore pe zi!
  • -16 (22 voturi)    
   Păi în curând vine vara! (Miercuri, 24 februarie 2021, 20:57)

   Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui DT34

   Nu trebuie FSBul să facă nimic în acest sens!
   • +2 (4 voturi)    
    Maladeț, yefreytor Nykola1, ... (Joi, 25 februarie 2021, 17:51)

    Kwisatz Haderach [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

    ... în Sankt-Petersburg, unde ești acum încartiruit la unitatea de trolli din Veb-Brigadî, soarele apune doar pentru vreo 4 ore vara. Dar faptul că soarele răsare e doar meritul figurii mesianice, țarul Phutin, nu-i așa? :)
 • +13 (15 voturi)    
  Ce-mi plac manelele FSBiste și putiniste! (Miercuri, 24 februarie 2021, 21:12)

  vax_XXL [utilizator]

  Ascultate cu noviciok pe mână și deja ”altă viață, frate”!
 • +8 (10 voturi)    
  Atentie la ordine (Joi, 25 februarie 2021, 10:50)

  ACP [utilizator]

  si mai ales cum pot fi interpretate. Multe dinte chestiunile enuntate s-ar putea rezolva daca se scapa de Vladimir Vladimirovich si gasca sa.
 • +12 (14 voturi)    
  tovarase tar Putin, (Joi, 25 februarie 2021, 11:13)

  nahir [utilizator]

  da-ti demisia si ai sa vezi cum inceteaza acele atacuri. Nu o sa ai nevoie de niciun FSB. Ce sa faca FSB-ul, sa-i omoare?
  • +2 (4 voturi)    
   Nota 10 (zece) (Joi, 25 februarie 2021, 14:45)

   Vruum [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   pentru apelativul folosit!
 • +4 (6 voturi)    
  Sa vina! (Joi, 25 februarie 2021, 12:53)

  JustinCase [utilizator]

  Sa vina cisternele de Noviciok!
 • +8 (10 voturi)    
  Serios? Si cum ar putea stopa (Joi, 25 februarie 2021, 12:58)

  Ahha [utilizator]

  un serviciu secret declaratii sau sanctiuni (aka "ncatusari")? Ca nici cu noviciok n-ar putea-o face. Asta dovedeste penibilul la care a ajuns regimull Putler si ca tot ce spune e defapt gargara pentru prostimea spalata pe creier din Rusia. Nu-si pune niciodata problema ca defapt toate astea sunt fix datorita lui, iar singura posibilitatea de a fi stopate e sa plece el. Dar cum adica sa plece, el patriotul, el tatucul suprem, el soarele Rusiei, zeul care o tine unita si preamarita si n-o inchina vestului hapsan si decadent care o vrea ingenuncheata? Ei bine, da, la rusi totul e pe dos
  • -6 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 februarie 2021, 13:58)

   [anonim] i-a raspuns lui Ahha

   • 0 (0 voturi)    
    Rusia crede că o fi bună pentru ea, (Joi, 25 februarie 2021, 18:33)

    clencix [utilizator] i-a raspuns lui

    dar e o nenorocire pentru cei din jur. Pe termen lung, nu este sustenabilă fără colaborarea cu exteriorul, fără a lăsa popoarele din jur sa se elibereze de urmările sovietelor. E un animal rănit care poate face mult rău, din disperarea de a rămâne tot ce a fost. Fără umilința schimbării, Rusia se condamnă singură la slăbire continuă și diminuare a rolului său în lume. Germania, Japonia și-au revenit după recunoașterea greșelilor și după măcar încercarea de a repara o parte din pagubele pricinuite altora. Dar ei se considera victorioșii războiului II mondial, în loc să-și vadă rolul lor în a-l provoca.
    • -1 (3 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 februarie 2021, 21:43)

     [anonim] i-a raspuns lui clencix

     • +2 (2 voturi)    
      Fără americani rușii nu câștigau niciun război (Vineri, 26 februarie 2021, 9:02)

      clencix [utilizator] i-a raspuns lui

      Rușii au câștigat războiul în alianță cu americanii și cu alte națiuni, corect este sa se vadă că "victorioșii" ăștia ruși l-au și pornit prin raptul de teritorii convenit cu Germania nazistă, care a silit România să atace URSS pe teritoriul răpit în urma ultimatumului. Războiul României nu a avut a face cu nazismul nemuritor, românii și-au cerut țara înapoi și cât timp URSS nu și-a recunoscut vina ultimatumului, războiul României a continuat și dincolo de Basarabia, pana când agresorul se consideră învins. În realitate, războiul URSS România nu s-a încheiat, în momentul în care FR se considera urmașa URSS, deci poarta răspunderea celor făcute în teritoriile răpite României. FR nu a recunoscut nicio vină în acest război și beneficiază de urmările ocupației ilegale ale teritoriului altor țări timp de jumătate de secol, prin rusificarea intensă pe care nimeni nu o poate nega cu argumente rezonabile.
      • 0 (0 voturi)    
       err (Vineri, 26 februarie 2021, 9:38)

       clencix [utilizator] i-a raspuns lui clencix

       în loc de "nemuritor" a se înlocui cu "nemților"
      • -1 (3 voturi)    
       Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 februarie 2021, 10:07)

       [anonim] i-a raspuns lui clencix

       • +1 (1 vot)    
        URSS a atacat Romania in WW2 (Vineri, 26 februarie 2021, 11:13)

        clencix [utilizator] i-a raspuns lui

        Acceptarea ultimatumului cu amenințarea de război într-un moment propice URSS nu este cedare de bunăvoie. URSS a amenințat cu atacul și avea masată armata la graniță. Nu este echivalentă situația Rusiei cu situația României la graniță, că România nu avea cum să cucerească toată Rusia, pe când URSS putea ușor să parcurgă toată România. Jungla celui mai mare și mai puternic nu este înțelegere. Nici Polonia nu a dus-o mai bine, după război tot a pierdut teritoriul din est, deși s-a opus ocupației, practic a pierdut populație degeaba, românii nu au avut un previzibil Katin inutil. Katin pentru care FR iar nu recunoaște nimic.
        • 0 (0 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Vineri, 26 februarie 2021, 12:20)

         [anonim] i-a raspuns lui clencix

         • +1 (1 vot)    
          început și sfârșit ww2 (Vineri, 26 februarie 2021, 12:59)

          clencix [utilizator] i-a raspuns lui

          "Poate ca România a greșit în 1940 ca nu s-a opus raptului"! Pai iar, unii vin cu parul, iți iau din ograda și ești vinovat ca nu te-ai lăsat bătut rău. La sfârșit să-ți ia ograda că de ce l-ai lăsat! Dreptatea ți-o dă legea, nu faptul împlinit, asta a așteptat România după ultimatum. Începutul unui război nu este la o oră fixă, începuturile se fac treptat și diferit de la o zonă la alta, se coc tot felul de situații în diferite părți până se îndeplinește o masă critică. Nu exista oră și dată de început clar, se vede că nici sfârșit clar.
       • +1 (1 vot)    
        Punctual, la Yalta (Vineri, 26 februarie 2021, 12:09)

        clencix [utilizator] i-a raspuns lui

        Sunt americanii de vina ca niște criminali ruși își fac de cap în Europa. E de vina apărarea că nu apără atacul hoților? Și hoții să scape curați?! Adică rușii blamează că e de vină doar Stalin pentru crimele făcute de ruși! Criminalii ruși se spală pe mâini că au un paravan Stalin? Tot asa securiștii români au dat vina pe Ceaușescu, dar măcar noi am condamnat asta, nu i-am justificat, pe când și acum Lenin are statui în FR, Stalin este scuzat de Putin, iar în Moscova se face referendum să fie repoziționată, în locul unde a mai fost, statuia lui Djerjinschi, fondatorul CEKA, bunica FSB de azi. Astfel FR este o țară a criminalilor în slavă.
 • +4 (6 voturi)    
  Oare ? (Joi, 25 februarie 2021, 13:33)

  danmarian [utilizator]

  Tot cu NOVICIOC ? Marca Putin !!!
 • +7 (9 voturi)    
  ??????? (Joi, 25 februarie 2021, 13:54)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  nici o mazetă,so far??
  • +6 (8 voturi)    
   Ar fi prea evident (Joi, 25 februarie 2021, 15:59)

   BIM15 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

   Trolii intra in actiune la articole cu ricoseu despre coruptia din RO, UE, SUA, Trump vs Biden. Ei incearca sa induca mai mult sau mai putin subtil idei pro Kremlin si anti Occident...
  • +1 (3 voturi)    
   Mazeta l-a trimis (Joi, 25 februarie 2021, 17:38)

   nick24 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Thien Zbang

   pe Popescu de serviciu azi...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by