Gérard Depardieu, un gigant al cinematografiei franceze în vârstă de 72 de , a fost inculpat pe 16 decembrie pentru „violuri” și „agresiune sexuală” pe care le-ar fi comis în vara anului 2018 asupra unei tinere actrițe, ceea ce actorul neagă, a spus marți pentru AFP o sursă apropiată cazului, informație confirmată de o sursă judiciară.

Gerard Depardieu si Vladimir PutinFoto: Captura Youtube.com

Reclamanta, care a denunțat la jandarmerie la sfârșitul lunii august 2018 că a fost violată de două ori la domiciliul din Paris al vedetei cu câteva zile mai devreme, a obținut în vara anului 2020 ca această anchetă, închisă inițial de Parchetul din Paris, să fie încredințată unui magistrat.

Avocatul actorului, Hervé Témime, contactat de AFP, „a deplâns faptul că aceste informații au fost făcute publice”.

Gérard Depardieu, care a rămas liber fără control judiciar, „contestă total faptele de care este acuzat”, a spus avocatul său.

Tânăra actriță de douăzeci de ani a depus inițial o plângere la sfârșitul lunii august 2018.

Ea a acuzat actorul de două violuri și agresiuni sexuale care ar fi avut loc la casa pariziană a vedetei, un hotel din arondismentul 6, pe 7 și 13 august 2018.

Potrivit unei surse familiare cu dosarul, actorul este un prieten al familiei victimei. „Nu era absolut nimic profesionist în acest sens”, a spus această sursă.

La 4 iunie 2019, Ministerul Public a clasat totuși cele nouă luni de anchetă preliminară, explicând că „numeroasele investigații efectuate” nu „au făcut posibilă caracterizarea infracțiunilor denunțate în toate elementele lor constitutive”.

O confruntare între actor, de asemenea cetățean rus din 2013, și tânăra actriță, despre care nu s-a auzit niciodată până acum, a avut loc în sediul poliției judiciare pariziene, a declarat pentru AFP o sursă.

Reclamanta a obținut apoi la jumătatea lunii august 2020 reluarea anchetei printr-o plângere prin constituirea unei părții civile, un apel care permite desemnarea aproape automată a unui judecător pentru a relua anchetele.

Contactat de AFP, avocatul reclamantei, Elodie Tuaillon-Hibon, a cerut ca intimitatea și viața privată a clientei (sale) să fie păstrate”.