Senatul SUA a confirmat, marţi, la propunerea preşedintelui Joseph Biden, numirea Lindei Thomas-Greenfield în funcţia de ambasador american la Naţiunile Unite, informează agenţia Associated Press.

Linda Thomas-GreenfieldFoto: Wikipedia

Numirea a fost aprobată cu 78 de voturi pentru şi 20 împotrivă.

Linda Thomas-Greenfield a demisionat din Departamentul de Stat în timpul mandatului Administraţiei Donald Trump, după o carieră de 35 de ani. Unii politicieni republicani au criticat ceea ce consideră a fi atitudinea sa indulgentă faţă de China. Linda Thomas-Greenfield a respins criticile, admiţând că discursul rostit în 2019 la Institutul Confucius a fost o greşeală, dar subliniind că nu susţine politicile Beijingului.

În acel discurs, Linda Thomas-Greenfield lăudase proiectul chinez "O centură, un drum" ("Belt and road"), în valoare de 1.000 de miliarde de dolari. Acum, Linda Thomas-Greenfield a declarat în Senat că naţiunea chineză este adversar strategic. "Acţiunile chineze ne ameninţă securitatea, valorile, modul de viaţă; sunt ameninţări şi pentru ţările vecine, la nivel internaţional", a afirmat Linda Thomas-Greenfield, potrivit Mediafax.