Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, va mai rămâne câteva zile în spital unde se simte confortabil şi răspunde la tratament, a anunţat marţi Palatul Buckingham, în timp ce fiul său, prinţul Edward, a declarat pentru Sky News că ducele de Edinburgh se simte "mult mai bine", relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Regina Elizabeth și Printul PhilipFoto: The Royal Family

"Ducele de Edinburgh rămâne la King Edward VII Hospital (o unitate privată din Londra - n.a.) unde primeşte îngrijiri medicale pentru o infecţie. El se simte confortabil şi răspunde la tratament, însă va mai sta în spital câteva zile", a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Prinţul Edward a declarat pentru Sky News că tatăl său, în vârstă de 99 de ani, este "mult mai bine" şi că "aşteaptă cu nerăbdare" externarea.

Prinţul Edward a declarat râzând că tatăl său este "doar puţin" frustrat că se află în spital. "Te poţi uita la ceas de atâtea ori şi pereţii sunt atât de interesanţi", a adăugat el.

"Am primit nişte mesaje minunate de la tot felul de oameni şi apreciem cu adevărat acest lucru, la fel şi el", a mai spus prinţul Edward.

Regina, în vârstă de 94 de ani, a rămas la castelul Windsor, reşedinţă situată în vestul Londrei, unde cuplul regal a stat pe perioada lockdownului impus de pandemia de COVID-19.

Atât regina, cât şi prinţul au primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, iar afecţiunea ducelui nu are legătură cu boala COVID-19, potrivit Reuters.