Vincent Muscat, unul dintre cei trei bărbați acuzați de asasinarea jurnalistei malteze anticorupție Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017, a fost condamnat marți la 15 ani de închisoare de către instanța din Valletta, relatează AFP și The Guardian.

Daphne Caruana GaliziaFoto: daphnecaruanagalizia.com

În anunțarea verdictului, instanța a spus că a luat în considerare faptul că Vincent Muscat, care pentru prima dată a pledat vinovat de uciderea jurnalistei, a colaborat cu poliția și că procuratura a solicitat și această sentință.

Muscat a fost arestat în decembrie 2017, la două luni după ce jurnalista a murit în urma exploziei unei bombe atașate de mașina acesteia, eveniment care a dus la demisia premierului Joseph Muscat.

Vincent Muscat și frații George și Alfred Degiorgio, toți cu vârste de peste 50 de ani, au fost acuzați că au pus și detonat bomba care a ucis-o pe jurnalistă la 16 octombrie 2017.

Avocatul lui Muscat, Marc Sant, a anunțat marți că clientul său vrea să își recunoască vinovăția.

Judecătoarea, Edwina Grima, îi spusese avocatului că Muscat este posibil să primească închisoare pe viață.

În timp ce cei trei bărbați au fost acuzați că au comis crima, omul de afaceri Yorgen Fenech așteaptă procesul în care este acuzat că el a organizat crima.