O casă construită în stil victorian, în anii 1880, a fost relocată, fiind mutată cu ajutorul unei platforme pe străzile din San Francisco, trecătorii având astfel prilejul să asiste la întreaga procedură.

ScreenshotFoto: Hotnews

Casa de 480 de mp este cunoscută sub denumirea de Englander House și a fost mutată câteva străzi cu ajutorul platformei, o procedură numită ”relocare structurală”, procedură care nu a mai fost folosită în San Francisco în aproape jumătate de secol deși era destul de des utilizată în trecut.

Potrivit euronews, în contextul în care 39% din emisiile de carbon de la nivel global provin din industria de construcții, această procedură ar putea avea un impact pozitiv asupra mediului, reducând emisiile, și ajutând la conservarea relicvelor istorice și a monumentelor arhitecturale.

Mutarea casei a costat 400.000 de dolari (329.000 euro), dar cel care a gestionat întreaga operațiune spune că merită efortul pentru conservarea imobilului.

Pe locul casei va fi construit un bloc de opt etaje, cu 48 de apartamente, în timp ce casa va fi transformată într-un imobil cu șapte apartamente rezidențiale.