Berarii germani au fost forțați să arunce berea nevândută și au cerut guvernului ajutor financiar în timp ce carantina introdusă pe fondul pandemiei de coronavirus a redus cererea, au spus ei luni, relatează Reuters.

Bere BavariaFoto: Panthermedia / Profimedia Images

Pub-urile, hotelurile și restaurantele germane sunt închise din noiembrie în cel de-al doilea lockdown al țării, după primul care a avut loc la începutul anului trecut.

Producătorii au cerut guvernului german să ofere ajutor fabricilor de bere în cadrul programelor țării de a ajuta industria să se recupereze după impactul crizei coronavirusului. Guvernul Germaniei a acordat ajutor financiar puburilor și barurilor, dar nu fabricilor de bere.

"De la o săptămână la alta, din ce în ce mai multe fabrici de bere, pub-uri și angrosiști se confruntă cu o amenințare la existența lor deși nu e vina lor și sunt amenințați de insolvență", arată o scrisoare deschisă de la aproximativ 300 de fabrici de bere publicată de asociațiile de producători de bere DBB și VPBD.

Scrisoarea a fost semnată de fabrici de bere precum Carlsberg Deutschland, o unitate a producătorului danez de bere Carlsberg, Bitburger Braugruppe, Krombacher și Paulaner Brauerei.

„Carantina și prăbușirea pieței de bere la halbă au însemnat că fabricile de bere și-au pierdut o mare parte din fundațiile economice peste noapte”, se arată în scrisoare.

"Stocul în valoare de multe milioane de euro care și-a depășit data de comercializare a trebuit să fie aruncat."

Vânzările de bere îmbuteliată în magazine nu au fost „nici pe departe suficiente” pentru a compensa pierderile din vânzările către sectorul hotelier și exporturile slabe, au spus fabricile de bere.