Ambasadorul Italiei în Republica Democrată Congo, Luca Attanasio, a fost ucis în urma unui atac care a vizat un convoi al Națiunilor Unite în estul țării africane, transmite AFP.

Ambasador italian ucis in CongoFoto: Captura video

Decesul său a fost confirmat luni de ministerul italian al Afacerilor Externe: "Cu profundă tristețe, ministerul Afacerilor Externe confirmă moartea, astăzi, în Goma, a ambasadorului Italiei în Republica Democrată Congo, Luca Attanasio, și a unui militar". Potrivit unei surse diplomatice din Kinshasa, diplomatul a fost împușcat.

Acesta se afla într-o mașină care făcea parte dintr-un convoi al Monusco, misiunea căștilor albastre prezentă în RDC de 20 de ani.

Ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, care se afla la Bruxelles pentru o reuniune cu omologii săi europeni, a anunțat că revine la Roma.

Luca Attanasio, 43 de ani și ambasador în RDC din octombrie 2019, venise în țara africană cu doi ani mai devreme, în calitate de șef al misiunii.

Acesta a intrat în diplomație la sfârșitul lui 2003, după ce a studiat comerțul la universitatea milaneză Luigi Bocconi.

A fost șeful secției economice și comerciale la ambasada Italiei din Berna (2006-2010), consul general la Casablanca, în Maroc (2010-2013) și consilier al ambasadei Italiei în Nigeria, în 2015.