Un preot catolic englez din secolul XIX înrudit cu prinții William și Harry ar putea fi sanctificat de către Vatican, anunță Reuters.

Papa FranciscFoto: AFP / Profimedia Images

Papa Francisc a aprobat duminică un decret de recunoaștere a „virtuților eroice” ale lui George Spencer, un preot al Ordinului Pasionist care a trăit între 1799 și 1864, potrivit unui comunicat al Sfântului Scaun.

Spencer, care a părăsit Biserica Anglicană, a adoptat numele de „Ignatius de St. Paul” după ce a devenit preot catolic.

Prințul William și Prințul Harry sunt înrudiți cu Spencer prin intermediul mamei lor, Diana Spencer, răposata Prințesă de Wales care și-a pierdut viața tragic în 1997.

Spencer a fost stră-stră-stră-unchiul Dianei dar și un străunchi al fostului premier britanic Winston Churchill, potrivit site-ului diocezei romano-catolice de Shrewsbury.

Preotul a crescut pe moșia ancestrală a familiei din Althorp, locul unde a fost îngropată și prințesa Diana.

După ce a fost hirotonisit la Roma, George Spencer s-a întors în Anglia unde le-a predicat imigranților irlandezi săraci din West Midlands.

Ordinul Pasionist din Marea Britanie a militat timp de decenii pentru sanctificarea lui Spencer, investigând viața și scrierile sale.

Aprobarea decretului de către papa Francisc înseamnă că preotul are acum titlul de „venerabil”, procesul de sanctificare a sa fiind însă în stadiile incipiente.

Lui Spencer ar trebui să îi fie atribuit un miracol pentru a fi beatificat și încă unul pentru a fi făcut sfânt.

Învățăturile Bisericii Catolice stipulează că doar Dumnezeu poate înfăptui minuni dar că sfinții care sunt în rai pot interveni pentru persoanele care se roagă la ei.

Citește și: