Elon Musk a fost listat drept coautor al unui studiu despre COVID-19 realizat de SpaceX
Rezultatele studiului desfășurat de companie în care Elon Musk este listat drept coautor au fost publicate în revista evaluată inter pares (peer-reviewed) Nature Communications, relatează The Wall Street Journal care a dezvăluit pentru prima dată informația.
Potrivit studiului, SpaceX a trimis angajaților un email în care a cerut voluntari care să participe la teste regulate privind anticorpii împotriva COVID-19 pentru a studia boala cauzată de coronavirus.
Musk și Anil Menon, directorul pentru probleme de sănătate al SpaceX, au apelat la mai mulți medici și experți pentru a proiecta studiul, potrivit WSJ.
Studiul publicat în Nature Communications cuprinde date dintre lunile aprilie, când au început testările, și iunie deși SpaceX își testează în continuare angajații pentru anticorpi împotriva coronavirusului, potrivit aceleiași surse.
Cercetarea sugerează că organismul persoanelor care au dezvoltat doar simptome ușoare de COVID-19 a produs mai puțini ceea ce înseamnă că aceștia vor avea probabil o imunitate mai scăzută pe termen lung și o probabilitate mai mare de a se reinfecta.
Cercetătorii care încă lucrează la studiu le-au spus jurnaliștilor de la WSJ că au observat deja câteva cazuri de reinfectare în rândul muncitorilor care au avut un număr redus de anticorpi.
„Oamenii pot avea anticorpi dar asta nu înseamnă că vor fi imuni”, a declarat dr. Galit Alter, unul dintre co-autorii studiului și profesor la Facultatea de Medicină a Universității Harvard.
„Vestea bună este că majoritatea vaccinurilor induc niveluri ale anticorpilor mult mai mari”, a adăugat acesta.
Alter a afirmat de asemenea pentru WSJ că Elon Musk s-a interesat personal cu privire la cercetare și le-a cerut autorilor studiului să le explice atât lui cât și altor directori ai SpaceX despre modul în care funcționează vaccinurile și anticorpii.
Miliardarul sud-african a anunțat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus în luna noiembrie a anului trecut, afirmând că „cel mai probabil” are un caz moderat de COVID-19.
Musk a fost ținta criticilor în primele luni de după izbucnirea pandemiei în Statele Unite când a criticat măsurile de lockdown impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și le-a catalogat ca fiind „fasciste”.
- +1 (1 vot)Aiurea (Luni, 22 februarie 2021, 15:59) Razorxyz [utilizator]Daca ai simptome usoare sau deloc inseamna ca esti imun. Probabil organismul celor cu simptome usoare a considerat ca nu merita sa produca o cantitate mare de anticorpi raportat la pericol, iar corpul uman nu produce tot timpul anticorpii respectivi daca patogenul a disparut. Articolul sugereaza ca anticorpii de la vaccin sunt extraordinar de multi si se produc perpetuu in cantitati mari, ceea ce este fals. Nu se spune cati s-au reimbolnavit, numarul lor cred ca se situeaza in marja de eroare a studiului.raspunde trimite

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi