Un zbor al companiei United Airlines a aterizat pe Aeroportul Internațional Denver după ce motorul din dreapta a cedat, fiind făcute publice imagini dramatice cu motorul arzând în zbor și cu bucăți de avion căzute pe câmp, pe o casă și în curți din zonă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avionul Boeing 777-200, cu 231 de pasageri și 10 membri ai echipajului plecase spre Honolulu, când, la puțin timp după decolare, unul dintre motoare a cedat, transmite Reuters.

Imaginile postate de poliția din Broomfield (Colorado) a arătat părți semnificative de aeronavă, inclusiv o capotă inelară de motor lângă o casă și alte bucăți răspândite pe câmp și pe un teren de fotbal american.

Un clip video ce pare făcut din interiorul avionului în zbor prezintă motorul în flăcări, iar alte imagini arată o dâră de fum negru lăsat în urmă de aeronavă.

De asemenea, într-o înregistrare audio, un pilot al United poate fi auzit trimițând un mesaj prin care cere ajutor: ”S.O.S, S.O.S., tocmai a cedat un motor al aeronavei, avem nevoie să ne întoarcem imediat” .

”Ceva a explodat”, se aude spunând un bărbat în timp ce filma de la sol aeronava:

Tot sâmbătă avusese loc un alt incident cu un avion care a decolat de pe aeroportul olandez Maastricht Aachen. Aeronava Boeing a pierdut părţi dintr-un motor după o explozie care a avut loc după decolare.