Treizeci și cinci de ofițeri de poliție din Capitoliul SUA sunt anchetați pentru acțiunile lor în timpul revoltei din 6 ianuarie și șase au fost suspendați cu plată, a declarat departamentul de poliție vineri într-o declarație, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Șeful interimar Yogananda Pittman a ordonat ca orice membru al departamentului ei al cărui comportament nu este conform cu regulile de conduită ale departamentului să se confrunte cu o sancțiune disciplinară adecvată", a spus purtătorul de cuvânt John Stolnis.

Detaliile anchetei nu au fost furnizate.

Cinci oameni, inclusiv un ofițer de poliție de la Capitoliu, au murit în violențele care au avut loc luna trecută, când mulțimi de susținători ai fostului președinte Donald Trump au atacat Capitoliul, copleșind forțele de securitate.

Doi ofițeri s-au sinucis ulterior.

Anchetatorii au analizat răspunsul ofițerilor de poliție din Capitoliu pe 6 ianuarie încercând să stabilească dacă vreunul dintre ofițeri ar fi putut să-i ajute pe protestatari să pătrundă în clădire.

La doar câteva zile după atac, s-a dezvăluit că doi ofițeri au fost suspendați, potrivit reprezentantului democrat Tim Ryan. Unul își făcuse un selfie cu un protestatar, în timp ce altul purta o șapcă MAG și îi dirija pe protestatari în jurul clădirii, a declarat Ryan reporterilor.

Nu era clar dacă cei doi se numără printre cei 35 care sunt acum cercetați.