Joe Biden a pus din nou Statele Unite în poziția de lider al lumii libere printr-o decizie fantastică ce a ajutat Occidentul să se unească, a declarat vineri premierul britanic Boris Johnson, potrivit Reuters.

Boris JohnsonFoto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

„Așa cum ați văzut și auzit anterior, America a revenit fără rezerve în poziția de lider al lumii libere, iar acesta este un lucru fantastic”, a afirmat Boris Johnson în cursul Conferinței de Securitate de la Munchen, referindu-se la un discurs susținut anterior de președintele SUA.

„Pesimismul a fost excesiv. Și întoarcem o pagină, iar țările pe care noi toți le numim Occidentul se reunesc și își îmbină din nou formidabila putere și expertiză”, a mai spus Johnson.

Preşedintele american Joe Biden a reafirmat vineri, în discursul susținut cu ocazia Conferinţei de Securitate de la Munchen, importanţa parteneriatului transatlantic şi a promis că SUA vor face faţă împreună cu aliaţii europeni provocărilor comune.

„Transmit un mesaj clar lumii: America s-a întors. Alianța transatlantică a revenit”, a afirmat cel de-al 46-lea președinte al SUA, de la Casa Albă, la această reuniune desfăşurată în format virtual.