Serviciul de Informații Externe al Estoniei a constatat că, în pofida pandemiei de coronavirus, Rusia se pregătește pentru un conflict la scară largă cu NATO - potrivit unui material difuzat de ERR, televiziunea publică din Estonia, scrie RBC, potrivit Rador.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Anul trecut, Federația Rusă a extins formarea de noi divizii, precum și modernizarea și desfășurarea de sisteme de rachete în direcția vestică. Conform estimărilor făcute de serviciile de informații estoniene, nu există semne ale unei schimbări din partea Rusiei în ceea ce priveşte strategia sa pe termen lung, şi anume sporirea pregătirii de luptă pentru o confruntare la scară largă cu NATO.

"La fel ca înainte, este clar că, în această chestiune, pentru Rusia este de o importanță vitală creșterea superiorității regionale a forțelor atât în ​​ceea ce privește prezența trupelor cât și modernizarea și desfășurarea sistemelor de rachete" - se menționează în material.

Astfel, în 2019, a fost format un nou regiment de tancuri în regiunea Kaliningrad, iar anul trecut a fost creată o divizie autonomă de infanterie motorizată. În paralel, Rusia amplasează sisteme de rachete de coastă "Bal" la graniţa cu Finlanda. În plus, Rusia își reformează forțele aeriene, astfel încât acestea să fie capabile să îndeplinească misiuni în întregul spectru de operațiuni de luptă, de la conflicte locale până la război la scară largă.