Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a dat în judecată pe liderul opoziţiei pentru că acesta l-a criticat pentru misiunea eşuată de salvare a 13 ostatici turci în nordul Irakului, transmite joi dpa.

Recep ErdoganFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Erdogan îi cere 500.000 de lire (71.000 de dolari) lui Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului Republican al Poporului (CHP), în urma afirmaţiilor făcute de acesta marţi la o reuniune a principalei formaţiuni de opoziţie, a relatat joi agenţia Anadolu.

Kilicdaroglu l-a acuzat pe Erdogan că este principalul responsabil pentru eşecul misiunii. 'Aceşti oameni ar fi putut fi salvaţi nevătămaţi', a spus liderul opoziţiei.

Turcia a întreprins o ofensivă militară împotriva luptătorilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, scos în afara legii) în nordul Irakului săptămâna trecută. Ofensiva a avut şi obiectivul de a elibera 13 ostatici turci, despre care Ankara a anunţat ulterior că au fost executaţi de militanţi kurzi în timpul misiunii de salvare.

Potrivit Ankarei, ostaticii, printre care poliţişti şi soldaţi, au fost executaţi cu puţin înainte ca operaţiunea de salvare să ajungă în regiunea muntoasă Gara, situată la circa 35 km sud de frontiera turcă, potrivit Agerpres.