Israelul a anunţat joi că dezvoltă un nou scut antirachetă, Arrow-4, împreună cu Statele Unite, ca parte a unui sistem de apărare construit în fața ameninţării iraniene, transmite Reuters.

Benny GantzFoto: Israel Defense Forces / Wikipedia

Interceptoarele Arrow-2 şi Arrow-3 sunt deja operaţionale ca parte a unui sistem defensiv multistrat menit să distrugă rachete inamice în atmosferă şi în spaţiu.

”Dezvoltarea Arrow-4 împreună cu partenerii noştri americani va avea ca rezultat un salt tehnologic şi operaţional, pregătindu-ne pentru viitorul câmp de luptă şi pentru ameninţările în evoluţie din Orientul Mijlociu şi dincolo de acesta”, a afirmat ministrul apărării, Benny Gantz, într-un comunicat.

Liderii israelieni au descris programul balistic al Iranului ca pe o amenințare la adresa Israelului și a lumii. Iran spune că acest program de dezvoltare balistică este defensivă și vizează descurajarea unui atac.

Ministerul Apărării a spus că principalul contractant pentru Arrow-4 va fi compania Israel Aerospace Industries. Boeing și Elbit System fac de asemenea parte din proiectul de apărare Arrow.