Sute de agenţi de poliţie şi membri ai forţelor speciale au luat parte joi la o amplă operaţiune împotriva crimei organizate în Berlin şi Brandenburg, informează Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doi suspecţi au fost arestaţi în descinderile care au avut loc joi dimineaţa în peste 20 de locuri din capitala germană şi landul care o înconjoară, a indicat procuratura din Berlin.

Autorităţile au acţionat în baza a peste 20 de mandate de percheziţie legate de presupus trafic ilegal de arme şi droguri, a menţionat procuratura. Poliţia berlineză a explicat pe Twitter că operaţiunea vine în urma anchetelor declanşate după o serie de ciocniri între grupuri cu origine arabă şi cecenă, în noiembrie anul trecut.

În aceste investigaţii sunt implicate şi autorităţile fiscale, a precizat poliţia. Crima organizată reprezintă de multă vreme o problemă atât la Berlin, cât şi în alte părţi din Germania, notează dpa.

Recent, o familie de origine arabă a ajuns pe prima pagină în presă după ce mai mulţi membri ai săi au fost arestaţi în legătură cu faimosul jaf din 2019 de la „Muzeul Comorilor” din Dresda.

Aceeaşi familie, aşa-zisul clan Remmo, a fost vizată şi de raidurile de joi, a indicat revista Spiegel.

Citește și: