Cel mai recent dintr-o serie de monoliţi misterioşi care au stârnit imaginaţia fanilor sci-fi din întreaga lume a avut parte de un sfârşit incendiar miercuri în Republica Democrată Congo după ce a fost incendiat într-un sens giratoriu din capitală, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Structura metalică de aproape patru metri înălţime a apărut pentru prima dată în cartierul Bandal din Kinshasa, duminică dimineaţă.

Miercuri dimineaţă, o mulţime de curioşi şi-au făcut selfie-uri cu monolitul şi au dezbătut posibilele sale origini. Locuitorii au distrus structura lovind-o cu beţe şi apoi i-au dat foc, potrivit înregistrărilor video publicate mai târziu pe reţelele sociale.

Stâlpi similari cu aspect extraterestru au fost observaţi într-un deşert din Utah, în Statele Unite, în luna noiembrie, apoi în România şi Turcia, declanşând teorii ale conspiraţiei şi comparaţii cu monoliţii din filmul din 1968 „2001: A Space Odyssey”, de Stanley Kubrick.

În film, un monolit extraterestru este un simbol recurent care pare să joace un rol în evoluţia umană.

„Ne-am trezit şi am văzut acest triunghi metalic”, a spus Serge Ifulu, un locuitor din zonă.

„Am fost surprinşi pentru că este un triunghi pe care îl vedem deseori în documentarele despre francmasoni sau iluminati”, a adăugat el.

Mistere similare au devenit virale anterior pe reţelele sociale congoleze. În luna august, un obiect zburător neidentificat a fost paraşutat într-o junglă deasă din nordul ţării, derutând autorităţile locale.

Au fost reţinute două persoane pentru interogatorii până ce o filială a companiei-mamă Google Alphabet a confirmat că dispozitivul era un balon de internet (Google Loon). De data aceasta, intervenţia extraterestră a părut puţin probabilă.

Locuitorii au declarat că au observat sâmbătă câteva persoane care săpau o gaură în sensul giratoriu.

„Duminică dimineaţă, am primit un telefon când făceam sport şi mi s-a spus că s-a găsit ceva ciudat. Am venit şi am zis: 'Este cultural, este extraordinar'”, a declarat primarul cartierului, Thierry Gaibene, citat de Reuters.

Citește și: