Comitetul pentru organizarea Jocurilor Olimpice din Japonia a ales-o pe Seiko Hashimoto în funcția de președinte, pe locul rămas vacant după demisia lui Yoshiro Mori acuzat de sexism, relatează Reuters.

Seiko Hashimoto (twitter)Foto: Hotnews

În cursul dimineții, Seiko Hashimori și-a dat demisia din funcția de ministru pentru Jocurile Olimpice pentru a putea prelua conducerea Comitetului care se va ocupa de organizarea JO anul acesta.

De-a lungul carierei sale sportive, Hashimoto a concurat de șapte ori în competiția olimpică la proba de patinaj și ciclism.

Preşedintele Comitetului de Organizare al JO de la Tokyo, Yoshiro Mori, a demisionat vinerea trecută după ce a povestit că femeile nu se mai opresc din vorbit pe la ședințele organizației, astfel încât acestea devin interminabile.

Yoshiro Mori, 83 de ani, a comentat că sunt tot mai multe femei în conducerea comitetului și că ”trebuie să ne asigurăm că timpul lor de intervenție este limitat într-un fel, pentru că au dificultăți în a termina (de vorbit- n.red)”. Oficialul a atras asupra sa un val de acuzații de sexism și a fost nevoit să anunțe depunerea mandatului.