Cu ajutorul a 3.000 de cartușe de dinamită, unul dintre fostele hoteluri-cazinou ale lui Donald Trump din Atlantic City a fost redus miercuri la un morman de moloz, scrie AFP.

Demolarea cazinoului Trump PlazaFoto: Captura YouTube

Prima astfel de clădire în imperiul jocurilor de noroc de pe coasta de est, la acea vreme un simbol al succesului său, Trump Plaza s-a dovedit o adevărată gaură financiară. Este părăsit din 2014.

Printr-o simplă apăsare de buton, implozia controlată s-a produs puțină după ora locală 09,00 (14,00 GMT). Un spectacol cu o simbolistică aparte, la mai puțin de o lună după plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă.

Din 2016, ansamblul de două clădiri aparține investitorului Carl Icahn, unul dintre principalii creditori ai filialei lui Donald Trump din Atlantic City.

La jumătatea lui iunie, în acord cu Carl Icahn, primarul orașului, Marty Small, a anunțat demolarea fostului cazinou, după ce a sesizat justiția, apreciind că edificiul reprezintă un pericol.

În mai multe rânduri, în timpul unor furtuni, bucăți din fațada clădirii au căzut pe promenada de la malul mării, unde este situat imobilul.

Donald Trump a obținut în 2014 ca numele său să fie retras de pe frontispiciul cazinoului, afirmând că acest lucru afectează imaginea grupului său.

Fostul președinte american a deținut până la patru cazinouri în capitala jocurilor de noroc de pe coasta de nord-est. Trump Plaza, Trump World's Fair, închis în 1999, Trump Marina, vândut de creditori în 2011, și Trump Taj Mahal, închis în 2016.

Filiala grupului lui Donald Trump care gestiona activitățile din Atlantic City, Trump Entertainment Resorts, a depus bilanțul de trei ori, în 2004, 2009 și 2014, de fiecare dată cu datorii foarte mari.