Fostul președinte american Donald Trump dă semnalul că, odată ce a scăpat de impeachment, este gata să revină în arena politică și să facă jocurile în partidul republican. La câteva a zile după ce liderul republicanilor din Congres, senatorul Mitch McConnel, a votat pentru achitarea acestuia, dar l-a criticat dur, Trump l-a făcut ”mârțoagă politică„ și le-a transmis republicanilor că nu au nicio șansă să mai câștige alegerile dacă rămân alături de acesta.

Discursul de ramas bun al lui Donald TrumpFoto: DVIDS

”Mitch este o mârțoagă politică, aspru, morocănos și mereu încruntat, iar dacă senatorii republicani vor rămâne alături de el, nu vor mai câștiga (alegerile –n. red)”, a declarat Trump, într-o declarație politică. ”Nu va face niciodată ceea ce trebuie făcut sau ceea ce este bine pentru țara noastră. Atunci când va fi necesar și potrivit, voi susține în alegerile primare acei contracandidați care adoptă politica > sau >. Vrem un leadership sclipitor, puternic, plin de compasiune”, a mai transmis Trump.

McConnel a votat pentru achitarea lui Trump invocând chestiuni de procedură constituțională (nu poți judeca și condamna un președinte care și-a încheiat deja mandatul n.red), însă a ținut un discurs extrem de acid la adresa lui, după vot. Liderul minorității republicane a spus atunci că nu există niciun dubiu că Trump este ”autorul moral” al violențelor de la Capitoliu din 6 ianuarie.

De altfel, notează Washington Post, relația dintre cei doi era deja tensionată, în ultima parte a mandatului lui Trump.

Fostul președinte s-a dezlănțuit împotriva acestuia într-o declarație de presă acuzându-l de lipsă de înțelepciune și de slăbiciune. Intervenția sa arată că Trump intenționează să aibă un rol activ, combatant în lupta internă din Partidul Republican care trebuie să ia niște decizii cu privire la direcția în care se va îndrepta în lunile și anii următori, mai notează Washington Post.